Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Force India waarschuwt voor te simpele Formule 1 motoren

Er is veel weerstand omtrent de voorgestelde Formule 1 regels vanaf 2021. De F1-motoren worden minder complex en goedkoper. Bijbehorend effect is dat de verschillen tussen de krachtbronnen onderling kleiner worden. Force India is het daar niet mee eens.

Otmar Szafnauer van Force India toont zich geen voorstander van de plannen van de FIA voor de motoren van 2021 en verder. Volgens Szafnauer is het juist de kracht van de Formule 1 dat teams en motorleveranciers verschillen kunnen maken door innovatieve ontwikkelingen. " We moeten ervoor zorgden dat er op verschillende vlakken prestatieverschillen mogelijk zijn. We moeten de motoren niet versimpelen totdat ze allemaal hetzelfde en van gelijk niveau zijn." " Teams geven miljoenen uit om de beste coureurs vast te leggen, omdat ze dit een voordeel oplevert. Hetzelfde geldt voor de aerodynamica waar tientallen tot honderden miljoenen in omgaan. Waarom moeten de motoren dan eenvoudiger? In de Formule 1 wint het team met het beste pakket. Als je de uitdaging wegneemt om de beste motor te bouwen, dan draait het alleen nog om de coureurs en de aerodynamica. Dat is niet goed voor de Formule 1."

Force India profiteerde de afgelopen vier seizoenen van de dominante Mercedes-motor. Mede daardoor is het team al voor het tweede jaar op rij als vierde gefinisht in het WK bij de constructeurs. Szafnauer verwacht dat de motorregels nog wel veranderen in de komende maanden. " Dit was pas de eerste presentatie en ik denk dat er nog voldoende input gegeven wordt. We hebben nog tot eind 2018 om het concept af te ronden. Nu is het belangrijk dat we de input van de verschillende partijen verzamelen."

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'