© Force India

Nieuwsoverzicht

Force India wacht met bekendmaking tweede rijder: "Wel zo netjes naar Ocon toe"

23 okt. 2018 07:01 Jan van der Burgt 3 reacties
De bekendmaking van de tweede rijder van Force India in 2019 laat nog even op zich wachten. Het Britse team wil pas iets naar buiten brengen als ook Esteban Ocon zijn plannen voor 2019 op een rijtje heeft.

"We denken dat dat naar Esteban Ocon toe de nette manier is om de zaken aan te pakken", zo laat teambaas Otmar Szafnauer in gesprek met Autosport weten. "We willen Esteban de kans geven zijn eigen plannen wereldkundig te maken, voordat wij bepaalde dingen gaan roepen."

Het is een publiek geheim dat Lance Stroll volgend jaar plaatsneemt in de Force India (of hoe het team ook zal gaan heten). De Canadees zal na de Grand Prix van Abu Dhabi voor het eerst instappen, zo verklapt Szafnauer.

"Het is belangrijk om in Abu Dhabi tijdens de eindejaarstest onze 'tweede rijder' al in de auto te hebben zitten. Het is een bandentest, dus het is voor diegene belangrijk om al enkele meters met dat nieuwe rubber voor 2019 te hebben gereden."

Esteban Ocon zal sowieso niet nog voor het einde van het seizoen uit de wit-roze bolide worden gezet: "Nee, daar is geen enkele reden voor. Ocon maakt het seizoen bij ons af", aldus Szafnauer.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen