Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Force India: 'We komen eraan'

​Force India is momenteel geen schim van wat het vorig jaar was, maar geeft zich nog niet gewonnen. De vierde plaats blijft het doel en moet haalbaar zijn.

In Australië scoorde Force India voort het eerst sinds Monaco '17 nul punten. Niet vanwege pech of crashes, maar vanwege een gebrek aan snelheid in de nieuwe VJM11. De start is dus niet om over naar huis te schrijven, maar Force India's Otmar Szafnauer is ervan overtuigd dat zijn team het tij kan keren. "We hebben flink wat updates op de planning staan. Daarmee gaan we gedurende het eerste kwart van het seizoen enorme stappen zetten. In Bahrein introduceren we bijvoorbeeld een nieuwe voorvleugel, waarmee de auto na de updates in Australië al compleet anders is dan tijdens de wintertests."

Force India was vorig jaar de nummer vier bij de constructeurs. Hoewel ze daar nu ver van verwijderd lijken te zijn, blijft het doel die vierde plaats in 2018 te verdedigen. "De tests lieten zien dat het middenveld dichtbij elkaar zit. Bovendien is de ontwikkelingsrace nog maar net begonnen en vorig jaar hebben we al aangetoond dat we een dergelijke race kunnen winnen. Dat moeten we dit jaar ook zien te doen. De vierde plaats blijft het doel een daar vechten we hard voor."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"