© Force India F1 Team

Nieuwsoverzicht

Force India: 'Wellicht geen auto tijdens wintertest door Halo'

20 aug. 2017 13:20 Rik Alkema 0 reacties
Het huidige seizoen is slechts op de helft, maar Force India verwacht nu al problemen voor het volgende seizoen. Volgens Operationeel Directeur Otmar Szafnauer is het haastige besluit van de FIA om de Halo in te voeren een blok aan het been van het team. De zorgen zijn zelfs zo groot, dat Szafneuer denkt dat Force India geen wagen kan opleveren voor de testperiode eind februari volgend jaar.

Force India maakt zich zorgen door 'haastig' besluit over Halo

Pas op 19 juli van dit jaar besloot de FIA definitief om de Halo in te voeren vanaf 2018. Omdat er verder op het gebied van de regelgeving weinig veranderd ten opzichte van dit jaar, waren alle teams al lang en breed begonnen aan de ontwikkeling van de 2018-bolide. Die bolide moet nu echter radicaal aangepast worden, om de Halo goed te implementeren.

"Het kan de auto van volgend jaar flink vertragen", zei Szafnauer tegenover Motorsport.com. "Het duurt nou eenmaal even om de basisstructuur te maken en als we niet weten wat de regels zijn met betrekking tot de Halo, dan levert dat enorme vertraging op", uit Szafnauer zijn zorgen.

Het grootste probleem zit hem in het feit dat alles tegenwoordig met elkaar verbonden is. "Mocht onze Halo, en daarmee ons chassis, niet door de veiligheidstest komen, dan hebben we een groot probleem. We zullen dan een geheel nieuw chassis moeten maken, wat gewoon lang duurt", legt Szafnauer uit.

"Op dit moment ziet het er zelfs naar uit dat we geen auto hebben tijdens de wintertest."

Szafnauer is dan ook van mening dat de FIA het besluit om voor de Halo te gaan veel te snel heeft genomen. Hij pleit voor een jaar uitstel, om ervoor te zorgen dat alles correct wordt geïmplementeerd, in plaats van gehaast erop wordt gezet met alle gevolgen van dien.

"De enige manier om het juist te doen is door nog een jaar te wachten. Het is veiliger om het juist te doen, dan het gehaast te doen", besluit Szafnauer.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen