© Force India

Nieuwsoverzicht

Force India wil Renault en McLaren verslaan voor vierde plaats in kampioenschap

30 jan. 2018 10:30 Arthur Wulms 0 reacties
De dominante vierde plek van Force India was dé verrassing van 2017. Met een relatief klein budget teams verslaan als Renault, McLaren en Williams. Voor het aankomende seizoen is het doel om deze vierde plek te behouden, zo laat directeur Otmar Szafnauer weten in gesprek met Auto Motor und Sport.

Szafnauer: ''We zullen vechten met Renault, McLaren en Williams''

Met twee competitieve coureurs, een degelijk chassis en een ijzersterke Mercedes-motor had Force India afgelopen seizoen een echte succesformule. Na twee vierde plaatsen in 2016 en 2017 blijft Force India erg ambitieus. Volgens Otmar Szafnauer is het doel om de vierde plek te behouden en vervolgens het gat naar de topteams te verkleinen. 

''Force India's doel in 2018 is om de vierde plek te veroveren in het constructeurs kampioenschap. We verwachten dat de drie grootste concurrenten Renault, McLaren en Williams zullen zijn. Ook hopen we de marge te verkleinen naar de drie topteams.''  

Op dit moment zijn ze op de fabriek in Silverstone nog volop bezig met de ontwikkeling van de 2018 auto. De invoering van de Halo dit jaar speelt hier een grote rol in volgens Szafnauer.

''De Halo heeft een grote impact op het project gehad. De uiteindelijke specificaties zijn erg laat gekomen en we hebben het over een onderdeel met een gewicht van 14 kilogram. Dit heeft geleid tot grotere aerodynamische problemen dan verwacht.'' 

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen