Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Force India wil top drie aanvallen in 2018

Force India gaat zich in 2018 focussen op het aanvallen van de top drie in plaats van het verdedigen van de vierde plaats, dat het nu twee seizoenen op rij heeft behaald.

De opmars van Force India in de Formule 1 is een zeer constante. Twee jaar geleden won het team nipt de strijd om de vierde plaats. Dit jaar werd het weer vierde en haalde het meer dan 100 punten meer dan de nummer vijf, het team van Williams. Het team wil in 2018 nog verder groeien en wil het Mercedes, Red Bull en Ferrari gaan aanvallen. Andy Green, technisch directeur van Force India, denkt echter dat het heel lastig zal worden. "De uitdaging wordt elk jaar moeilijker" , zegt Green over de nieuwe doelstelling van Force India. "Maar we verwachten dat we het in 2018 nog beter zullen doen dan in 2017."

"We groeien nog steeds elk jaar en leren nog steeds nieuwe dingen, maar we hebben nog wel een lange weg te gaan" , voegt hij daar aan toe. Force India eindigde in 2017 bijna alle kwalificaties in Q3 en was duidelijk de nummer vier. Het gat naar de top drie was echter groot en dus zal de uitdaging groot zijn. "Als je naar de teams voor ons kijkt, dan is gat erg groot." "Het doel is om ze bij te halen, maar daar zullen we keihard voor moeten werken. Het zal zeker niet makkelijk worden" , besluit Green.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi