Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Force India: 'Willen achterstand in de tweede testweek wegwerken'

Force India ligt nog niet helemaal op schema. De renstal ondervond veel hinder van de weersomstandigheden tijdens de testdagen. Het team hoopt de achterstand in te halen in de tweede testweek.

De eerste testweek zit er op en dit leverde verrassende resultaten op. Het team met de minste kilometers was Force India, de renstal heeft maar 166 ronden gereden. Sergio Perez begint aan zijn vijfde seizoen voor het team uit Silverstone. De Mexicaan blijft positief en is blij dat hij weer in de auto zit. Hij zegt dat het beperkt aantal kilometers vooral te wijten is aan de slechte weersomstandigheden. ''Na het slechte weer van woensdag kreeg ik gisteren eindelijk mijn kans in de nieuwe bolide. De eerste keer in de auto na een winterstop is altijd speciaal. Je voelt opnieuw de kracht van die auto's en dat zorgt voor een glimlach op je gezicht." "Het is jammer dat het weer deze week zo slecht was. Dit heeft onze gemaakte kilometers beperkt. Volgende week krijgen we een beter beeld van wat we kunnen verwachten in Melbourne.''

'Chief Racing Engineer' Tom McCullough legt de schuld voor het geruisloze optreden van Force India ook voornamelijk bij de weergoden. ''Het vochtige circuit gisteren dwong ons om te wachten tot de omstandigheden verbeterde. Toen de baan was opgedroogd zijn we naar buiten gegaan met een aero-rake. Hiermee konden we toch nog wat nuttige informatie vergaren." "Het is niet de makkelijkste week geweest door het weer, maar stukje bij beetje vinken we alle taken op ons schema af. Volgende week gaan we kijken naar de banden en de prestatie van de auto", z o besluit de Brit.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi