Force India: 'Willen achterstand in de tweede testweek wegwerken'

02 mrt. 2018 10:45 Arthur Wulms 0 reacties
Force India ligt nog niet helemaal op schema. De renstal ondervond veel hinder van de weersomstandigheden tijdens de testdagen. Het team hoopt de achterstand in te halen in de tweede testweek.

Force India maakt zich op voor inhaalslag

De eerste testweek zit er op en dit leverde verrassende resultaten op. Het team met de minste kilometers was Force India, de renstal heeft maar 166 ronden gereden. 

Sergio Perez begint aan zijn vijfde seizoen voor het team uit Silverstone. De Mexicaan blijft positief en is blij dat hij weer in de auto zit. Hij zegt dat het beperkt aantal kilometers vooral te wijten is aan de slechte weersomstandigheden. 

''Na het slechte weer van woensdag kreeg ik gisteren eindelijk mijn kans in de nieuwe bolide. De eerste keer in de auto na een winterstop is altijd speciaal. Je voelt opnieuw de kracht van die auto's en dat zorgt voor een glimlach op je gezicht."

"Het is jammer dat het weer deze week zo slecht was. Dit heeft onze gemaakte kilometers beperkt. Volgende week krijgen we een beter beeld van wat we kunnen verwachten in Melbourne.''

'Chief Racing Engineer' Tom McCullough legt de schuld voor het geruisloze optreden van Force India ook voornamelijk bij de weergoden. 

''Het vochtige circuit gisteren dwong ons om te wachten tot de omstandigheden verbeterde. Toen de baan was opgedroogd zijn we naar buiten gegaan met een aero-rake. Hiermee konden we toch nog wat nuttige informatie vergaren." 

"Het is niet de makkelijkste week geweest door het weer, maar stukje bij beetje vinken we alle taken op ons schema af. Volgende week gaan we kijken naar de banden en de prestatie van de auto", zo besluit de Brit.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen