Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Force India wint halve seconde per ronde dankzij upgradepakket

Zoals verwacht gaat Force India de Grand Prix van Australië met een flinke update beginnen ten opzichte van de wintertests in Barcelona. Door de update gaat de VJM11 naar verluidt een halve seconde sneller.

Vorig seizoen eindigde Force India als vierde, wat een knappe prestatie was. Het evenaren van deze positie wordt in 2018 een stuk lastiger, door de concurrentie van teams als Haas, Renault, Toro Rosso en McLaren die deze plek als doelstelling hebben voor dit seizoen. Force India begint het seizoen met een grote upgrade. De nieuwe onderdelen leveren het team naar eigen zeggen een tijdswinst op van een halve seconde per rondje. De upgrade bestaat uit een nieuwe indeling van de bargeboards en verticale rijwindgeleiders rond de sidepods.

Sergio Perez is erg te spreken over de upgrade. De nummer zeven van vorig seizoen verwacht een felle strijd in het middenveld: "We zijn optimistisch. Het wordt een zwaar gevecht dit seizoen, want we hebben geweldige teams als tegenstanders. McLaren en Renault zijn ambitieus. Dan heb je ook het team van Haas F1 nog, zij waren de verrassing van de wintertest." Over de kansen in Melbourne zegt de Mexicaan: "We zijn minder slecht dan het lijkt. Onze performance verbeterde iedere keer nadat we een nieuw pakket introduceerden. Het is afwachten of dat deze keer ook zo is. Ons doel is om Q3 te halen en punten te pakken."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"