Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'Force Russia' in de maak? Mazepin en Markelov azen op zitje

Het lijkt een kwestie van tijd alvorens Lance Stroll de Williams-deur achter zich dichtgooit. De jonge Canadees zal in 2019 vrijwel zeker zetelen in een wagen van Force India, het team waarvan vader Lawrence eigenaar is. Wie de jongeling op korte termijn moet opvolgen, mocht hij in 2018 vertrekken, is contractueel vastgelegd: die honneurs zou reserverijder Robert Kubica waarnemen. Op lange termijn lijkt er een Russische oplossing in de maak.

Met Sergey Sirotkin sinds het begin van dit seizoen aan boord beschikt Williams al een paar maanden over een Russische rijder. Claire Williams zou in haar zoektocht naar centen in onderhandeling zijn geraakt met twee jonge, welvarende Russen.

Formule 2-coureur Artem Markelov is al een tijdje op zoek naar een zitje in de koningsklasse van de autosport. De vicekampioen van 2017 is als testrijder aangesloten bij het team van Renault en mocht in die hoedanigheid een dag tijdens de in-season test op de Hungaroring voor zijn rekening nemen. Markelov liet kortgeleden weten in gesprek te zijn met Williams, waardoor het team een volledig Russische line-up zou kunnen krijgen. Een naam die ook rondgonst in het geruchtencircuit is die van Nikita Mazepin. De jonge miljardairszoon zou invloed willen uitoefenen op Williams, om in 2019 zijn superlicentie binnen te halen. Mazepin heeft op dit moment amper punten, maar zou een flinke sloot binnen kunnen halen door een goede eindklassering in de GP3 Series te laten noteren.

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'