© Renault

Nieuwsoverzicht

'Force Russia' in de maak? Mazepin en Markelov azen op zitje

29 aug. 2018 12:00 René Oudman 3 reacties
Het lijkt een kwestie van tijd alvorens Lance Stroll de Williams-deur achter zich dichtgooit. De jonge Canadees zal in 2019 vrijwel zeker zetelen in een wagen van Force India, het team waarvan vader Lawrence eigenaar is. Wie de jongeling op korte termijn moet opvolgen, mocht hij in 2018 vertrekken, is contractueel vastgelegd: die honneurs zou reserverijder Robert Kubica waarnemen. Op lange termijn lijkt er een Russische oplossing in de maak.

Met Sergey Sirotkin sinds het begin van dit seizoen aan boord beschikt Williams al een paar maanden over een Russische rijder. Claire Williams zou in haar zoektocht naar centen in onderhandeling zijn geraakt met twee jonge, welvarende Russen.

Formule 2-coureur Artem Markelov is al een tijdje op zoek naar een zitje in de koningsklasse van de autosport. De vicekampioen van 2017 is als testrijder aangesloten bij het team van Renault en mocht in die hoedanigheid een dag tijdens de in-season test op de Hungaroring voor zijn rekening nemen. Markelov liet kortgeleden weten in gesprek te zijn met Williams, waardoor het team een volledig Russische line-up zou kunnen krijgen.

Een naam die ook rondgonst in het geruchtencircuit is die van Nikita Mazepin. De jonge miljardairszoon zou invloed willen uitoefenen op Williams, om in 2019 zijn superlicentie binnen te halen. Mazepin heeft op dit moment amper punten, maar zou een flinke sloot binnen kunnen halen door een goede eindklassering in de GP3 Series te laten noteren.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen