Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Ford houdt onderzoek naar Horner nauwlettend in de gaten

Ford, dat vanaf 2026 met Red Bull gaat samenwerken, houdt het onderzoek naar Christian Horner goed in de gaten. Dat stelt Mark Rushbrook, Performance Motorsports Global Director van Ford.

Horner Zandvoort
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Recent werd duidelijk dat Red Bull een onderzoek naar teambaas Christian Horner is gestart wegens vermeend grensoverschrijdend gedrag. De Brit mocht voorlopig aanblijven, maar in een statement werd wel medegedeeld dat Red Bull 'de zaak zeer serieus neemt'. Het concern schakelde een externe advocaat in en Horner werd vorige week urenlang ondervraagd.

Nu blijkt dat Ford met veel aandacht het onderzoek volgt. Het automerk gaat vanaf 2026 met Red Bull Formule 1-motoren bouwen. Ford staat bekend om haar expertise op het gebied van accu- en elektromotortechnologie en vindt het onderzoek naar Horner zeer belangrijk, stelt Mark Rushbrook, de Performance Motorsports Global Director van Ford.

"Wij houden ons als familiebedrijf aan hoge gedrags- en integriteitsnormen. We verwachten hetzelfde van onze partners", vertelt Rushbrook tegenover AP Sports. "Wij horen dat Red Bull de situatie heel serieus neemt. En natuurlijk maken ze zich ook zorgen over hun merk. Daarom hebben ze een onafhankelijk onderzoek ingesteld en het is voor ons te vroeg om hier commentaar op te geven totdat we weten wat de waarheid is."

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Max liep schade op door kamikazeactie Perez: "Hij remt 50 meter later!"