Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ford niet geïnteresseerd in Formule 1 als kosten zo hoog blijven

Motorleverancier Ford was decennialang een vast gezicht binnen de Formule 1. Een terugkeer in de F1 behoort alleen tot de mogelijkheden als de kosten omlaag gaan.

De hoogtijdagen van Ford in de F1 liggen alweer even achter ons. Als motorleverancier van Benetton behaalde het in 1994 nog de wereldtitel, maar daarna volgden nog slechts enkele zeges. Mark Rushbrook van Ford vertelt aan Autocar dat het merk momenteel niet geïnteresseerd is in een terugkeer in de Formule 1. Reden hiervoor zijn de kosten voor de motoren en ontwikkeling daarvan. Rushbrook voorziet dat de racerij steeds meer hybride motoren zal toepassen. " Hybrid power zal steeds relevanter worden binnen Ford. Ik zal om die reden nooit definitief nee zeggen tegen de F1, zeker als de budgetten omlaag gaan."

Kostenverlaging in de Formule 1 is volgens Rushbrook nog een flinke uitdaging. " Dat is vaak relatief. Als je een onderdeel aan banden legt, dan zoeken de fabrikanten wel andere gebieden om het uit te geven." Voorlopig ligt de focus van Ford op het WRC-kampioenschap waarin het de afgelopen jaren zeer succesvol was.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"