Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Ford verwijst geruchten over gloednieuwe Red Bull-motor naar de prullenbak

Mark Rushbrook, de topman van Ford Motorsports, heeft een belangrijke update gegeven over de ontwikkeling van de motor voor 2026. Ford gaat vanaf dat jaar in zee met Red Bull Racing.

Verstappen race Miami
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Achter de schermen zijn de teams al druk bezig met de gloednieuwe motor voor 2026. De reglementen gaan flink op de schop en iedere motorleverancier wil maar al te graag goed aan de start verschijnen. Red Bull bouwt haar eigen power unit in samenwerking met Ford, dat op die manier tot de Formule 1 toetreedt.

De laatste tijd ontstonden er echter wel geruchten dat de Red Bull Powertrains-motor niet al te best zou presteren op de testbank. Mark Rushbrook, de topman van Ford, geeft tegenover Autosport een update en benadrukt dat Ford al haar doelen behaalt. Wel heeft de concurrentie een licht voordeel...

"Zoals voor ieder programma stel je bepaalde doelen en mijlpalen", vertelt Rushbrook. "Op dit moment halen we al onze eigen doelen en bereiken we de gewenste mijlpalen. In de Formule 1 gaat de ontwikkeling zoveel sneller dan in alle andere takken van autosport waarin we actief zijn. Het is werkelijk vol gas vanaf het begin van de motorontwikkeling tot en met 2030 als de periode met dit reglement eindigt."

Concurrentie

Dus de ontwikkeling van de motor loopt niet achter ten opzichte van de concurrentie? "Ik kan alleen maar zeggen dat we onze eigen doelen voor de power unit hebben gesteld op basis van ervaring en wat wij denken dat er nodig is om in 2026 succesvol te kunnen zijn. We hebben geen idee waar de concurrentie staat en wat hun ontwikkelingscurve is. Een directe vergelijking met onze tegenstanders hebben we simpelweg niet, maar als we kijken naar wat wij zelf denken nodig te hebben om succesvol te zijn, dan staan we er goed voor."

Rushbrook ziet wel in dat de concurrentie, denk aan Ferrari, een licht voordeel heeft. Dat hoeft alleen geen probleem te zijn, denkt de topman. "In de Formule 1 is het altijd een grote uitdaging. Het is absoluut waar dat merken als Ferrari al de kennis hebben, de mensen hebben en ook de ervaring hebben in een systeem dat al werkt. In dat opzicht hebben zij een voordeel. Maar ik denk dat wij een voordeel hebben doordat ons team alleen maar werkt aan de motor voor 2026. Wij hoeven niet te werken aan de huidige krachtbronnen. Onze focus ligt volledig op dit project."

Tot slot onthult Rushbrook dat Ford Red Bull op meerdere vlakken ondersteunt. In eerste instantie zou het alleen gaan om financiële steun en hulp bij de elektrische onderdelen, maar dat lijstje is inmiddels uitgebreid. "De interne verbrandingsmotor en de turbo stonden niet op de initiële lijst van dingen waar we aan bij zouden dragen, maar qua modellen en testen hebben wij kennis die daarbij kan helpen. Daar wordt nu dus ook gebruik van gemaakt, al ligt onze voornaamste focus nog wel steeds op de elektrische onderdelen. Er is voor al die elementen directe, technische ondersteuning van mensen uit mijn team op de campus in Milton Keynes." 

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Monaco! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Tech Speciale achtervleugel moet Verstappen aan zege helpen in Monaco