Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Formule 1-afscheid Romain Grosjean uitgesteld

Romain Grosjean komt voorlopig toch niet in actie voor Mercedes. De Fransman zou na het Franse GP-weekend gaan testen in de 2019-bolide van Mercedes, maar die test is uitgesteld.

Toen Romain Grosjean de laatste twee Grands Prix van 2020 moest uitzetten na zijn angstaanjagende crash in de Grand Prix van Bahrein, bood Mercedes hem een test aan om op een nette, eervolle manier afscheid te nemen van de Formule 1. Die test zou plaatsvinden op het circuit van Paul Ricard en tijdens de Franse GP zou hij tevens een demo verzorgen met de kampioensauto van Lewis Hamilton uit 2019. Echter, omdat de Franse GP werd verzet en samenviel met de IndyCar-race op Road America, ging door dat optreden al een streep, maar ook de test wordt nu uitgesteld. Inreisbeperkingen en een verplichte quarantaineperiode staan de test in de weg. In een tweet laat Mercedes echter weten dat het commitment naar Grosjean staat als een huis en dat ze hopen dat het later deze zomer wél door kan gaan.

1405193540796289027

We’re disappointed to announce that @RGrosjean 's Mercedes test has been postponed because of travel restrictions and quarantine requirements. We're committed to giving Romain his chance in a Mercedes F1 car and we're working to reschedule the test later this summer. 🙏 pic.twitter.com/nCuBlQCxvu — Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team (@MercedesAMGF1) June 16, 2021

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'