Formule 1-analisten eensgezind: "Verlies titelstrijd komt hard aan bij Vettel"

27 nov. 2018 07:15 Wanda Bisschop 0 reacties
Sebastian Vettel begon ijzersterk aan het Formule 1-seizoen van 2018 en had lange tijd de beste papieren in huis om de titelstrijd in zijn voordeel te beslechten. Toch ging het opnieuw mis voor de Ferrari-coureur en moest hij weer zijn meerdere erkennen in Lewis Hamilton. Volgens enkele Formule 1-analisten zal dit verlies zijn sporen nalaten bij de Duitser.

"Als Sebastian terugkijkt op dit seizoen, dan zal hij inzien dat hij dit jaar een enorme kans op de titel heeft laten lopen. Hij had alle kansen om met Ferrari wereldkampioen te worden, maar uiteindelijk heeft het team veel punten laten liggen en dat komt ongetwijfeld hard aan", aldus voormalig Formule 1-coureur Timo Glock na afloop van de GP van Abu Dhabi tegenover de Duitse pers.

Vettel boekte uiteindelijk vijf overwinningen tegenover elf voor aartsrivaal Hamilton. Met name in de tweede seizoenshelft ging het opnieuw mis voor de Duitser en kwam Hamilton rap langszij. Landgenoot Nico Rosberg stelt dat het vooral het team is geweest die het heeft laten afweten. "Ferrari had te vaak een verkeerde strategie en dat is Vettel uiteindelijk duur komen te staan."

De voormalige teamgenoot van Hamilton gaat zelfs nog een stap verder en vindt dat Ferrari te veel op de hand is geweest van Kimi Raikkonen. "Ferrari moet eindelijk een echt team gaan worden en ook echt achter Sebastian gaan staan. Ze hebben dit jaar nog teveel steun verleend aan Kimi, zelfs toen hij geen rol meer speelde in het WK. Dat zijn misschien kleine dingen, maar dat speelt wel mee. Om Lewis te kunnen verslaan, moet alles perfect zijn."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen