Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Formule 1-analisten eensgezind: "Verlies titelstrijd komt hard aan bij Vettel"

Sebastian Vettel begon ijzersterk aan het Formule 1-seizoen van 2018 en had lange tijd de beste papieren in huis om de titelstrijd in zijn voordeel te beslechten. Toch ging het opnieuw mis voor de Ferrari-coureur en moest hij weer zijn meerdere erkennen in Lewis Hamilton. Volgens enkele Formule 1-analisten zal dit verlies zijn sporen nalaten bij de Duitser.

"Als Sebastian terugkijkt op dit seizoen, dan zal hij inzien dat hij dit jaar een enorme kans op de titel heeft laten lopen. Hij had alle kansen om met Ferrari wereldkampioen te worden, maar uiteindelijk heeft het team veel punten laten liggen en dat komt ongetwijfeld hard aan", aldus voormalig Formule 1-coureur Timo Glock na afloop van de GP van Abu Dhabi tegenover de Duitse pers.

Vettel boekte uiteindelijk vijf overwinningen tegenover elf voor aartsrivaal Hamilton. Met name in de tweede seizoenshelft ging het opnieuw mis voor de Duitser en kwam Hamilton rap langszij. Landgenoot Nico Rosberg stelt dat het vooral het team is geweest die het heeft laten afweten. "Ferrari had te vaak een verkeerde strategie en dat is Vettel uiteindelijk duur komen te staan." De voormalige teamgenoot van Hamilton gaat zelfs nog een stap verder en vindt dat Ferrari te veel op de hand is geweest van Kimi Raikkonen. "Ferrari moet eindelijk een echt team gaan worden en ook echt achter Sebastian gaan staan. Ze hebben dit jaar nog teveel steun verleend aan Kimi, zelfs toen hij geen rol meer speelde in het WK. Dat zijn misschien kleine dingen, maar dat speelt wel mee. Om Lewis te kunnen verslaan, moet alles perfect zijn."

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'