Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'Formule 1 auto's in 2018 twee seconden sneller'

In het afgelopen Formule 1 seizoen sneuvelde het ene baanrecord na het andere. Wie denkt dat de Formule 1 haar limiet heeft bereikt, heeft het echter bij het verkeerde eind. In 2018 gaat het nog sneller!

Zoals gezegd waren de Formule 1 auto's in 2017 al een stuk sneller dan in voorgaande jaren, toch verwacht bandenfabrikant Pirelli dat de auto's in 2018 nog zo'n twee seconden sneller zullen zijn. Pirelli doet deze gewaagde uitspraak op basis van de verzamelde gegevens van de bandentest in Abu Dhabi. Aan Motorsport Magazine verduidelijkt Pirelli topman Mario Isola deze opvatting. "In Abu Dhabi was de hypersoft 1,5 seconde sneller dan de ultrasoft van het vorige jaar."

In 2018 hebben de teams en coureurs de keuze uit maar liefst zeven verschillende compounds waar onder dus de hypersoft. De verwachtingen van Pirelli voor 2018 zijn dan ook hoog gespannen. "We krijgen waarschijnlijk een agressievere bandenkeuze. Daarnaast natuurlijk nog de ontwikkeling van de auto's wat ook zo een seconde tijdwinst oplevert. Gedurende het seizoen komt daar nog zo weer een seconde bij." Het enige wat de tijdwinst enigszins kan afremmen is de introductie van de Halo. Hierdoor worden de auto's zwaarder en is voor 2018 het minimale gewicht van de wagen gesteld op 733 kilo in plaats 728 kilo. Deze extra vijf kilo betekent een tijdverlies van ongeveer 2 tienden. Ondanks de Halo verwacht Pirelli dat we op alle circuits nieuwe ronderecords gaan zien.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"