Formule 1 auto's krijgen een futuristisch uiterlijk

11 jan. 2018 12:51 Ruud Dimmers 0 reacties
De Formule 1 auto's krijgen in 2021 een compleet ander uiterlijk. Als het aan Ross Brawn ligt dan komen de auto's eruit te zien als auto's die we nu in racegames zien.

Brawn: 'Formule 1 auto's moeten eruit zien zoals in computerspellen'

De Formule 1 worstelt met het ontwerp van de nieuwe generatie auto's. In 2018 zien we de oerlelijke Halo cockpitbescherming op de auto. Een doorn in het oog voor iedereen met een racehart, maar mogelijk komt daar in de toekomst verandering in.

Ross Brawn is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van een nieuw concept voor de F1-auto's van de toekomst. Deze moeten in 2021 hun intrede doen in de Formule 1 en de plannen zijn ambitieus.

"We hebben designers die al een tijdlang bezig zijn met de vormgeving en het uiterlijk van de auto. De looks van de auto's zijn erg belangrijk", laat Brawn aan Sky Sports F1 weten.

"Ik denk dat we al geweldig werk hebben verricht als het om het integreren van de Halo gaat bijvoorbeeld. Nu ziet het eruit alsof die op de auto is geplakt."

"Het is duidelijk dat de fans auto's willen die er fantastisch uitzien. Ze moeten er bijna uitzien zoals de auto's die we in games zien, waarin ontwerpers hun visie laten zien op de F1."

"Ik denk dat de auto's er sensationeel uit gaan zien", vervolgt Brawn.

"In de toekomst gaan we fantastische auto's hebben, dat is zeer belangrijk voor ons."

Grote vraag is wat er gebeurt met de cockpitbescherming en of de cockpits volledig open blijven of niet. De Halo die nu geïntroduceerd is, is niet de gedroomde oplossing. Andere alternatieven, zoals het schild, zijn nog niet voldoende ontwikkeld om in 2018 in te zetten.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen