© Renault F1

Nieuwsoverzicht

Formule 1 auto's worden twee seconden per ronde sneller in 2018

30 nov. 2017 14:57 Ruud Dimmers 0 reacties
Bandenleverancier Pirelli verwacht dat de rondetijden in 2018 wederom omlaag gaan. De Formule 1 teams krijgen de beschikking over de nieuwste versie van de Pirelli-banden. Deze zijn zachter dan de huidige compounds en daarnaast komt er een zeer zachte hypersoft band.

Nieuwe banden zorgen voor snellere rondetijden in F1

Mario Isola van Pirelli verwacht dat de rondetijden in de Formule 1 verder omlaag gaan. Door een veranderde samenstelling van de F1-banden en de komst van de hypersoft band racen Max Verstappen en de andere coureurs in 2018 nog harder over het circuit.

"Op basis van de data die wij beschikbaar hebben zouden de auto's aan het begin van het seizoen al een seconden per ronde sneller zijn. Dit puur op basis van de ontwikkeling ten opzichte van 2017."

"Gedurende het seizoen winnen de teams zelf nog één tot anderhalve seconde per ronde. Hierdoor ligt het in de lijn der verwachtingen dat de auto's minimaal twee seconden per ronde sneller zijn dan in 2017."

De tijdwinst zal verschillen per circuit en ook afhankelijk zijn van de gekozen bandencompounds. Als Pirelli de hypersoft band meeneemt zal het verschil nog groter worden.

"Op circuit waarop we de zachtste bandencompounds beschikbaar stellen zal het verschil nog groter worden. Hierbij moet wel opgemerkt worden dat de F1-auto's in 2018 iets zwaarder zijn door de komst van de halo. Het minimumgewicht gaat met zes kilo omhoog. Dit komt, samen met de impact op de aerodynamica, neer op een tijdserlies van een halve seconde per ronde."

Dat tijdverlies wordt ruimschoots gecompenseerd door de nieuwere banden en auto's.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen