Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Formule 1 auto's worden twee seconden per ronde sneller in 2018

Bandenleverancier Pirelli verwacht dat de rondetijden in 2018 wederom omlaag gaan. De Formule 1 teams krijgen de beschikking over de nieuwste versie van de Pirelli-banden. Deze zijn zachter dan de huidige compounds en daarnaast komt er een zeer zachte hypersoft band.

Mario Isola van Pirelli verwacht dat de rondetijden in de Formule 1 verder omlaag gaan. Door een veranderde samenstelling van de F1-banden en de komst van de hypersoft band racen Max Verstappen en de andere coureurs in 2018 nog harder over het circuit. " Op basis van de data die wij beschikbaar hebben zouden de auto's aan het begin van het seizoen al een seconden per ronde sneller zijn. Dit puur op basis van de ontwikkeling ten opzichte van 2017." " Gedurende het seizoen winnen de teams zelf nog één tot anderhalve seconde per ronde. Hierdoor ligt het in de lijn der verwachtingen dat de auto's minimaal twee seconden per ronde sneller zijn dan in 2017."

De tijdwinst zal verschillen per circuit en ook afhankelijk zijn van de gekozen bandencompounds. Als Pirelli de hypersoft band meeneemt zal het verschil nog groter worden. " Op circuit waarop we de zachtste bandencompounds beschikbaar stellen zal het verschil nog groter worden. Hierbij moet wel opgemerkt worden dat de F1-auto's in 2018 iets zwaarder zijn door de komst van de halo. Het minimumgewicht gaat met zes kilo omhoog. Dit komt, samen met de impact op de aerodynamica, neer op een tijdserlies van een halve seconde per ronde." Dat tijdverlies wordt ruimschoots gecompenseerd door de nieuwere banden en auto's.

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden