Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Formule 1-baas hint naar snelle bekendmaking van toetreding grote speler

Treden binnen enkele jaren Audi en Porsche of tenminste één van beide Volkswagen-merken toe tot de Formule 1? Formule 1-baas Stefano Domenicali lijkt daar naar te hinten.

Verhalen over het toetreden van Audi en/of Porsche tot de Formule 1 zijn bepaald niet nieuw. Al jaren schermt de Volkswagen Group met plannen om op het hoogste autosportniveau actief te zijn. Daarbij liet men de keuze echter vooral afhangen van wat de Formule 1 van plan was met de motoren. Men had geen trek in het vroeg ontwikkelen van ingewikkelde hybride-systemen, niet wetende of die in 2026 überhaupt nog deel uit zouden maken van de motorformule. Nu die plannen voor 2026 zo goed als rond zijn én de Formule 1 inmiddels de gewenste budgetlimiet heeft ingevoerd, staat naar verluidt niks de stap naar de F1 nog in de weg. Reuters schrijft dat er volgende week een meeting is, waarna er mogelijk een bekendmaking zou kunnen komen, wat geheel in lijn is met wat RacingNews365 in januari al schreef. Toen schreven we uitgebreid over de plannen van zowel Audi als Porsche . Tekst gaat hieronder verder.

Mogelijke grote gevolgen voor Red Bull

Toen toonde Audi zich gretiger dan Porsche, dat zich over concrete plannen wat terughoudender opstelde. Van Porsche echter is het aannemelijk dat het een intensieve samenwerking met Red Bull aangaat en Audi zou inzetten op de overname van een volledig team, waarvoor McLaren de meest logische gegadigde zou zijn. RacingNews365 kreeg in december 2021 bovendien al een brief in handen waarin Audi zich woordelijk committeerde aan de Formule 1 , waarbij werd gesproken over een bekendmaking 'early next year'. Een bekendmaking vroeg in april zou dus kunnen kloppen. Toen RacingNews365 Formule 1-baas Stefano Domenicali onlangs in Bahrein bovendien nog vroeg naar de stand van zaken rond Porsche en Audi, deed hij weinig moeite om te kennen dat er iets op handen zou zijn. "Stay tuned", antwoordt hij. "En dan zal je het vanzelf zien." Een aardige spoiler van de CEO van de Formule 1. Foto: Sean Bull Design

Viaplay
x
LIVE Reacties na verrassende eerste vrije training GP China