Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Esteban Ocon

Formule 1-baas: "Verstappen heeft zijn emoties niet onder controle"

Formule 1-baas Ross Brawn ziet Max Verstappen geweldig groeien als coureur, maar op emotioneel vlak heeft hij volgens Brawn nog het één en ander te leren.

"Het incident met Esteban Ocon op de baan was erg wreed. Hoewel Max Verstappen heeft laten zien enorme stappen te zetten in zijn carrière is hij nog altijd niet in staat zijn emoties de baas te blijven", zo laat Ross Brawn in zijn persoonlijke terugblik op het weekend weten.

"Ik denk dat dat een belangrijke volgende stap kan zijn. Laten we vooral ook niet vergeten dat Max nog altijd heel erg jong is. Hoewel zijn gedrag niet goedgepraat kan worden, is het niet moeilijk de frustratie van de Nederlander te begrijpen. Hij ging immers weer geweldig goed in de rondte. Het is niet elke dag dat je twee Ferrari's en twee Mercedessen inhaalt."

Brawn verwacht echter dat Verstappen de stappen zal maken die in zijn ogen nodig zijn: "Hij zal leren van wat er is gebeurd en van de straf die hij opgelegd heeft gekregen. Hij zal zich verder ontwikkelen als coureur, maar zeker ook als man."

Esteban Ocon, de Fransman die als achterblijver met een onzinnige actie de leider in de race achterstevoren tikte, krijgt nog een veeg uit de pan van Brawn: "Ook de straf die hij heeft gekregen was volledig terecht."

"Ik denk dat Esteban niet nadacht toen Max aanviel. Ik denk dat hij zich liet meeslepen in het moment, en niet zozeer op jacht was naar punten. Het uitlokken van een gevecht met de raceleider is gewoon geen goed idee, ook niet als je in de lagere formuleklassen het al zo vaak met elkaar aan de stok hebt gehad", zo legt Brawn mogelijk de vinger op de zere plek.

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Uitslag Tweede vrije training Formule 1 GP Spanje