Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Formule 1-baas: "Verstappen is één van de beste inhalers"

Formule 1-baas Ross Brawn genoot in Rusland wederom van het optreden van Max Verstappen. Volgens Brawn bewees de jonge Nederlander eens te meer dat hij één van beste inhalers van de Formule 1 is.

Het is in zijn eigen persoonlijke terugblik op de Grand Prix van Rusland dat Formule 1-baas Ross Brawn zijn bewondering voor Max Verstappen niet onder stoelen of banken steekt. De Red Bull-coureur rukte in no-time op eigen kracht vanuit het achterveld op naar de vijfde plaats: "Dankzij zijn formidabele start van de race lag hij na drie ronden al in de punten en na dertien ronden vond hij zichzelf al terug in de top drie. Het was bijzonder spectaculair hoe hij naar voren wist te rijden." "Natuurlijk was zijn auto veel sneller dan de auto's van de mannen die hij inhaalde, maar alsnog moet je dat soort acties wel weten te maken. Dat deed hij en daarmee bewees hij dat hij de kunst van het inhalen als geen ander beheerst."

Dankzij de sterke opmars van Max Verstappen bleef het lange tijd onduidelijk hoe het podium eruit zou zien, aldus Brawn: "Het werd pas met nog een ronde of tien te gaan duidelijk dat Max het podium toch niet zou halen. De ultrasofts die hij onder liet leggen, gaven hem niet de snelheid die hij daarvoor nodig had. Hij moest de jacht op Kimi Raikkonen daardoor al snel staken." "Dat neemt echt niet weg dat Max Verstappen op zijn verjaardag duidelijk heeft genoten van zijn (inhaal)race. Beetje laat, maar alsnog van harte gefeliciteerd met verjaardag, Max!"

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden