© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Formule 1-baas verwacht nieuwe motorreglementen snel te bevestigen

09 aug. 2018 11:30 René Oudman 0 reacties
Al jaren is bekend dat er voor 2021 een nieuwe motorformule wordt geïntroduceerd in de Formule 1. Met wat voor motoren er wordt gereden, is echter nog altijd de vraag. Formule 1-motorbouwers steggelen al maanden over de nieuwe reglementen en tot dusver is er nog altijd geen witte rook gesignaleerd. Formule 1-baas Chase Carey denkt echter dat een akkoord niet lang meer op zich zal laten wachten.

De meeste onvrede zit hem in het al dan niet inzetten van de MGU-H. In het geruchtencircuit gaat rond dat Honda er graag van af wil, maar dat Mercedes en Renault het systeem willen behouden. Honda denkt beter af te zijn zonder de MGU-H, een onderdeel waarmee zij in de afgelopen drieënhalf jaar veel problemen heeft gehad. De concurrentie ziet de Japanse leverancier liever geen grote stappen vooruit maken en probeert ze door middel van het behoud van de MGU-H op afstand te houden.

Carey weet het volgende over de materie. "Wat het nieuwe reglement ook wordt, het is met name belangrijk dat we stappen vooruit blijven zetten. De kosten moeten omlaag, de verdeling van het prijzengeld moet eerlijker. In de afgelopen maanden hebben we al een paar goede sprongen kunnen maken en voor wat betreft dit moment komt het neer op het gladstrijken van details. Het akkoord zal binnen niet al te lange tijd op tafel liggen", voorspelt de Amerikaan.

De laatste keer dat de motorregels flink op de schop gingen was voor het seizoen 2014, toen de atmosferische V8-krachtbronnen werden ingeruild voor turbohybride zescilinders. Mercedes was destijds de grootste profiteur van de nieuwe reglementen.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen