Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1 nieuws

Formule 1-baas wil kalender nog verder uitbreiden

In 2020 telt de Formule 1-kalender met 22 Grands Prix meer races dan ooit tevoren. F1-baas Chase Carey wil desondanks niet weten van ophouden, er is in zijn ogen nog ruimte voor verdere uitbreiding van de kalender.

Chase Carey
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Singapore GP Pte. Ltd.

De baas van de Formule 1, Chase Carey, heeft in gesprek met CNN aangegeven nog niet van ophouden te willen weten als het aankomt op het uitbreiden van de kalender. Hoewel deze met 22 Grands Prix in 2020 groter is dan ooit tevoren, blijft Carey bij zijn mening dat er onder andere een tweede race in de Verenigde Staten bij moet komen.

"Als ik kijk naar de hoeveelheid steun die we nu hebben in de Verenigde Staten, dan moedigt ons dat aan om over een tweede Grand Prix na te denken. Het is in ieder geval duidelijk dat een Formule 1-race echt iets toevoegt aan de omgeving van Austin, waar nu de Grand Prix van de Verenigde Staten wordt gehouden", begint de Amerikaanse zakenman.

Carey vervolgt: "Wij denken dat de markt voor de Formule 1 in de Verenigde Staten groot genoeg is en voldoende groeit om nóg een race te organiseren. Ik denk dat twee races in het land beide evenementen alleen maar zal versterken."

De Formule 1 werkt momenteel hard aan een deal om in Florida een Grand Prix te mogen organiseren, maar heel soepel wil dat proces niet verlopen. "We hebben op dit moment nog wat problemen om op te lossen voor wat betreft de race in Miami. Het zijn voornamelijk politieke redenen die de afgelopen maand roet in het eten hebben gegooid", besluit Carey.

Luister hieronder naar de laatste F1-podcast van RacingNews365 van dit seizoen. Met gewaagde uitspraken over 2020 is de podcast met o.a. de gebroeders Coronel meer dan het luisteren waard.

Geniet nog meer van jouw favoriete F1-site zonder advertenties, een exclusieve app én nog veel meer.

Check het snel!

3 reacties

Viaplay
x
Tijdschema Afwijkend tijdschema Formule 1 GP Singapore 2022