Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Formule 1 belegt spoedberaad over GP Rusland

Als de tweede dag van de Formule 1-test in Barcelona er om 18:00 op zit, gaat de nog wel even door, zo ook voor de teambazen. Zij komen met de Formule 1 tezamen om te spreken over de Grand Prix van Rusland.

In de Formule 1 staan de spotlight op Barcelona, maar de spotlights van de wereld staan gericht op Oekraïne. Rusland heeft Oekraïne aangevallen en dus rees in de Formule 1 meteen de vraag of de sport moet willen racen in Rusland, later dit jaar in september. Sebastian Vettel gaf al aan onder geen beding af te reizen naar Rusland en ook Max Verstappen claimde dat de sport niks te zoeken heeft in een land dat in oorlog is . De Formule 1 zelf vaardigde ondertussen een persbericht uit waarin het aangaf niet in te gaan op de GP van Rusland, maar dat men de situatie nauwgezet zal blijven volgen. Echter, de Formule 1 heeft een spoedberaad belegd om met alle teambazen en F1-baas Stefano Domenicali te spreken over de situatie. Dat overleg vindt vanavond (donderdag) plaats.

Formule 1 'even niet het belangrijkste'

In de persconferentie voor teambazen bevestigde Ferrari-teambaas Mattia Binotto dat een dergelijk overleg er aan zit te komen: "Onderling zullen we vanavond tezamen komen om te doorgronden hoe de situatie is en hoe we daarmee omgaan. We moeten stevig in overleg gaan en begrijpen welke gevolgen bepaalde maatregelen zullen hebben." Binotto besluit met een moment van reflectie: "In dit geval is Formule 1 even niet het belangrijkste. Vooropstaat dat wat er op dit moment gebeurt heel erg verdrietig is." De overige in de persconferentie aanwezige teambazen delen het sentiment van Mattia Bintto als ze aangeven dat er belangrijkere zaken zijn dan de Formule 1 alleen.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"