Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Rusland 2022

Formule 1 belegt spoedberaad over GP Rusland

Als de tweede dag van de Formule 1-test in Barcelona er om 18:00 op zit, gaat de nog wel even door, zo ook voor de teambazen. Zij komen met de Formule 1 tezamen om te spreken over de Grand Prix van Rusland.

Binotto Barcelona
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Ferrari

In de Formule 1 staan de spotlight op Barcelona, maar de spotlights van de wereld staan gericht op Oekraïne. Rusland heeft Oekraïne aangevallen en dus rees in de Formule 1 meteen de vraag of de sport moet willen racen in Rusland, later dit jaar in september. Sebastian Vettel gaf al aan onder geen beding af te reizen naar Rusland en ook Max Verstappen claimde dat de sport niks te zoeken heeft in een land dat in oorlog is.

De Formule 1 zelf vaardigde ondertussen een persbericht uit waarin het aangaf niet in te gaan op de GP van Rusland, maar dat men de situatie nauwgezet zal blijven volgen. Echter, de Formule 1 heeft een spoedberaad belegd om met alle teambazen en F1-baas Stefano Domenicali te spreken over de situatie. Dat overleg vindt vanavond (donderdag) plaats.

Formule 1 'even niet het belangrijkste'

In de persconferentie voor teambazen bevestigde Ferrari-teambaas Mattia Binotto dat een dergelijk overleg er aan zit te komen: "Onderling zullen we vanavond tezamen komen om te doorgronden hoe de situatie is en hoe we daarmee omgaan. We moeten stevig in overleg gaan en begrijpen welke gevolgen bepaalde maatregelen zullen hebben."

Binotto besluit met een moment van reflectie: "In dit geval is Formule 1 even niet het belangrijkste. Vooropstaat dat wat er op dit moment gebeurt heel erg verdrietig is." De overige in de persconferentie aanwezige teambazen delen het sentiment van Mattia Bintto als ze aangeven dat er belangrijkere zaken zijn dan de Formule 1 alleen.

Ook interessant:

Hamilton krijgt het zwaar en moet niet alleen Verstappen van zich afschudden

In de nieuwste RN365-podcast bespreken we het gedwongen vertrek van Michael Masi en oordelen Viaplay-expert Tom Coronel en F1-expert Ruud Dimmers dat Hamilton het zwaar gaat krijgen met Verstappen, maar ook met anderen. Beluister de nieuwste aflevering hieronder.

Formule 1 wintertest Barcelona 2022 RN365 Nieuwsdossier

11 reacties

Viaplay

Unibet
x
Kostenpost Perez vergezelt Stroll en Sargeant op teleurstellend F1-lijstje