© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Formule 1 belooft fans compleet nieuwe kijkervaring in 2018

11 jan. 2018 12:34 Ruud Dimmers 0 reacties
De Formule 1 fans krijgen in 2018 een compleet nieuwe kijkervaring. Dat vertelde teambaas Zak Brown aan F1-reporter James Allen. Met diverse vernieuwingen speelt Liberty Media in op het nieuwe TV-kijken en de digitale mogelijkheden.

Formule 1 fans gaan sport op een andere manier beleven

Liberty Media wil de sport informatiever en boeiender maken om te volgen voor de fans. De F1-bolides worden onder meer uitgerust met 360 graden camera's. Daarnaast zal de manier waarop er informatie wordt getoond tijdens de race veranderen.

Brown vertelt aan Allen: "In 2018 staan er diverse nieuwe producten op de planning, waaronder een nieuwe app, een OTT-platform (Over the top/streaming) en met Damon Hill hebben ze een van de belangrijkste vernieuwers op het gebied van sport op TV binnengehaald."

"De uitzendingen zullen op de schop gaan er veranderen qua graphics en beleving. Fans worden tijdens een GP-weekend nauwer betrokken bij de sport."

"We spelen in op de ontwikkelingen van de afgelopen jaren en lanceren manieren om de fans meer te verbinden met de Formule 1. De F1 wordt in 2018 op een manier uitgezonden zoals we dat nog nooit hebben meegemaakt. Dat moet resulteren in een jonger publiek en een grotere betrokkenheid."

Wat deze veranderingen compleet in gaan houden zien we tijdens de Grand Prix van Australië eind maart. Voor die tijd zal Liberty de fans een voorproefje geven.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen