Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Formule 1 belooft fans compleet nieuwe kijkervaring in 2018

De Formule 1 fans krijgen in 2018 een compleet nieuwe kijkervaring. Dat vertelde teambaas Zak Brown aan F1-reporter James Allen. Met diverse vernieuwingen speelt Liberty Media in op het nieuwe TV-kijken en de digitale mogelijkheden.

Liberty Media wil de sport informatiever en boeiender maken om te volgen voor de fans. De F1-bolides worden onder meer uitgerust met 360 graden camera's. Daarnaast zal de manier waarop er informatie wordt getoond tijdens de race veranderen. Brown vertelt aan Allen: " In 2018 staan er diverse nieuwe producten op de planning, waaronder een nieuwe app, een OTT-platform (Over the top/streaming) en met Damon Hill hebben ze een van de belangrijkste vernieuwers op het gebied van sport op TV binnengehaald."

" De uitzendingen zullen op de schop gaan er veranderen qua graphics en beleving. Fans worden tijdens een GP-weekend nauwer betrokken bij de sport." " We spelen in op de ontwikkelingen van de afgelopen jaren en lanceren manieren om de fans meer te verbinden met de Formule 1. De F1 wordt in 2018 op een manier uitgezonden zoals we dat nog nooit hebben meegemaakt. Dat moet resulteren in een jonger publiek en een grotere betrokkenheid." Wat deze veranderingen compleet in gaan houden zien we tijdens de Grand Prix van Australië eind maart. Voor die tijd zal Liberty de fans een voorproefje geven.

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'