Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Formule 1 carriere Felipe Nasr definitief voorbij

De wereld van de Formule 1 is een hele harde. Felipe Nasr kende twee goede seizoenen in dienst bij het team van Sauber, maar moest desondanks plaatsmaken. De beduidend minder getalenteerde Marcus Ericsson mocht dankzij zijn sponsoren wel aanblijven.

Eind 2016 was het bijzonder wrang voor Nasr. Met een uitstekend optreden tijdens de verregende GP van Brazilië veroverde hij de enige punten van het seizoen voor Sauber. Het team klom daardoor van de elfde naar de tiende positie en behaalde zo meer dan $15 miljoen extra aan prijzengeld. Ondanks dat Nasr het hele seizoen een klasse beter was dan Marcus Ericsson kon hij zijn biezen pakken. Een comeback in 2017 is ook uitgesloten en Nasr zet een streep door zijn toekomst in de F1. " In de F1 moet je opgepikt worden door autofabrikanten of je hebt investeerders nodig om je onder te brengen bij een ander team. De economische situatie in Brazilië werkt daarbij niet in mijn voordeel. Er zijn op dit moment geen investeerders."

Felipe Nasr kijkt nu naar andere raceklassen laat hij Globo weten. " Ik heb de IMSA-prototypes getest en contacten met diverse Formule E-teams. Ik heb in diverse simulators gezeten en de Indycar race in Watkins Glen bezocht. Helio Castroneves heeft me geïntroduceerd bij veel mensen in de Indycar." " Ongeacht welke raceklasse ben ik van mening dat ik de kwaliteiten heb om volgend seizoen bij een competitief team te racen."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"