© Sauber F1

Nieuwsoverzicht

Formule 1 carriere Felipe Nasr definitief voorbij

27 sep. 2017 15:03 Ruud Dimmers 0 reacties
De wereld van de Formule 1 is een hele harde. Felipe Nasr kende twee goede seizoenen in dienst bij het team van Sauber, maar moest desondanks plaatsmaken. De beduidend minder getalenteerde Marcus Ericsson mocht dankzij zijn sponsoren wel aanblijven.

Felipe Nasr vindt geen investeerders

Eind 2016 was het bijzonder wrang voor Nasr. Met een uitstekend optreden tijdens de verregende GP van Brazilië veroverde hij de enige punten van het seizoen voor Sauber. Het team klom daardoor van de elfde naar de tiende positie en behaalde zo meer dan $15 miljoen extra aan prijzengeld.

Ondanks dat Nasr het hele seizoen een klasse beter was dan Marcus Ericsson kon hij zijn biezen pakken. Een comeback in 2017 is ook uitgesloten en Nasr zet een streep door zijn toekomst in de F1.

"In de F1 moet je opgepikt worden door autofabrikanten of je hebt investeerders nodig om je onder te brengen bij een ander team. De economische situatie in Brazilië werkt daarbij niet in mijn voordeel. Er zijn op dit moment geen investeerders."

Felipe Nasr kijkt nu naar andere raceklassen laat hij Globo weten. "Ik heb de IMSA-prototypes getest en contacten met diverse Formule E-teams. Ik heb in diverse simulators gezeten en de Indycar race in Watkins Glen bezocht. Helio Castroneves heeft me geïntroduceerd bij veel mensen in de Indycar."

"Ongeacht welke raceklasse ben ik van mening dat ik de kwaliteiten heb om volgend seizoen bij een competitief team te racen."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen