Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 2020

Formule 1-circuit Miami aangepast na kritiek

Het beoogde Formule 1-circuit in Miami is op enkele plaatsen flink aangepast. Onvrede over het eerste ontwerp zette de F1 ertoe de architecten opnieuw aan het werk te zetten.

Het resultaat ervan is in de foto hierboven te zien. Voornaamste doel van het wijzigen van de lay-out was het ontzien van Northwest 199th Street (de onderste rode lijn). De lokale bevolking vreesde ernstige verkeershinder indien die weg bij het circuit getrokken zou worden. Het circuit blijft wel zoals vanouds rond het Hard Rock Stadium, het stadion van het NFL-team Miami Dolphins, krullen.

Miami is al lange tijd bezig een Grand Prix op de Formule 1-kalender te krijgen en het is dan ook niet voor het eerst dat de plannen grondig gewijzigd worden. In eerste instantie zou de race verreden worden in het havengebied van Miami, wat veel meer downtown ligt, maar dat zag de lokale bevolking al helemaal niet zitten.

De verhuizing naar noordelijker gebieden maakt dat meer en meer neuzen dezelfde kant op komen te staan, al moet de Formule 1 zich alsnog wel schikken naar het leven aldaar. Het tijdschema gaat bijvoorbeeld op de schop om er voor te zorgen dat er voor 15:00 uur lokale tijd niet geracet wordt op de vrijdag. De naar school gaande jeugd zou zo de minste hinder ondervinden van het evenement.

De Grand Prix van Miami staat mogelijk in 2021 al op de Formule 1-kalender, maar groen licht is er officieel nog niet. Het zou na de Grands Prix van Canada, Mexico en de Verenigde Staten de vierde race zijn op het Noord-Amerikaanse continent.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Verstappen moet oppassen voor overmoedige Perez