GP Bahrein

Een van de vaste waarden op de Formule 1-kalender is de Grand Prix van Bahrein. Het woestijnstaatje organiseert al sinds het jaar 2004 een Formule 1-wedstrijd en moest enkel in 2011 passen vanwege de onrust van de Arabische Lente. In het plaatsje Sakhir, nabij hoofdstad Manama, ligt het Bahrain International Circuit.

Formule 1 Grand Prix van Bahrein 2019

Ondanks dat Bahrein en autosport een combinatie is die evengoed samengaat als frikadellen en mosterd, reist het Formule 1-circus al jaar en dag af naar het Midden-Oosten. Nimmer stond er een Bahreinse coureur aan de start van een Formule 1-race en dat lijkt in de nabije toekomst ook niet te gaan gebeuren, maar de rijkelui die in het oliestaatje wonen betalen dusdanig goed dat de koningsklasse van de autosport er nog altijd neerstrijkt.

Het Bahrain International Circuit biedt voor ieder wat wils. Zo zijn er lange rechte stukken voor de wagens met veel motorvermogen en bestaat het tweede gedeelte van de baan uit technisch hoogstaande slingers.

Als een van de twee Grands Prix start de wedstrijd in Bahrein terwijl het nog licht is, de finish vindt plaats als de zon al onder is. Vele duizenden lampen zorgen voor voldoende licht, zodat de coureurs niets over het hoofd hoeven te zien.

Wanneer staat de Grand Prix van Bahrein 2019 op de agenda?

Dit jaar vindt de Grand Prix van Bahrein plaats in het weekend van 29 tot en met 31 maart 2019 en is het de tweede race op de Formule 1 kalender. Op vrijdag vinden de eerste twee vrije trainingen plaats, waarna op zaterdag om 17:00 uur de belangrijke kwalificatie begint.

Hoe laat begint de GP van Bahrein?

De GP van Bahrein begint op zondag 31 maart 2019 om 17:10 uur Nederlandse tijd. De race is live te volgen via de liveblog van Racingnews365 en op TV op Ziggo Sport en RTL Duitsland.

SessieDatumTijd (NL)
Eerste vrije trainingvrijdag 29 maart 201913:00 - 14:30
Tweede vrije trainingvrijdag 29 maart 201917:00 - 18:30
Derde vrije trainingzaterdag 30 maart 201914:00 - 15:00
Kwalificatiezaterdag 30 maart 201917:00 - 18:00
Racezondag 31 maart 201917:10 - 19:10
© Red Bull Contentpool

Bijzondere momenten uit de historie van de GP van Bahrein

De Grand Prix van Bahrein heeft in haar Formule 1-historie meermaals grootse gevechten opgeleverd. Denk aan de strijd die Michael Schumacher en Fernando Alonso streden in 2006, of het waanzinnige duel tussen Mercedes-duo Nico Rosberg en Lewis Hamilton. In beide gevallen won overigens de laatstgenoemde coureur.

Dat een stuntje mogelijk is, bewees Sergio Pérez in 2014. De Force India-coureur maakte maximaal gebruik van de Mercedes-power in zijn Force India, om achter Hamilton en Rosberg als derde over de eindstreep te komen. Pierre Gasly kreeg het vier jaar later voor elkaar om zijn Toro Rosso-Honda naar een onmogelijk geachte vierde plaats te sturen.

Wil je op de hoogte blijven van de resultaten van de vrije training, kwalificatie, race en het laatste nieuws? Maak een account aan en ontvang notificaties van de prestaties van Max Verstappen en het belangrijkste nieuws!

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen