Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Formule 1-collega's scharen zich achter Verstappen na kritiek op de F1

Max Verstappen is geen voorstander van het nieuwe weekendformat in de Formule 1. De Nederlander is zeker niet de enige coureur die dit denkt, want zijn collega's scharen zich massaal achter hem.

Max Verstappen
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Het nieuwe weekendformat in de Formule 1 is in het huidige seizoen ingekort. Normaal gesproken hebben de teams en coureurs een mediadag op donderdag, maar in 2022 zijn alle mediasessies naar vrijdag verplaats. De dag waarop ook de vrije trainingen plaatsvinden. Max Verstappen liet al weten dat de F1 actie moet ondernemen, want zo is het 'voor niemand leuk'.

Formule 1-weekenden te druk met nieuwe format

Meerdere coureurs leggen voor de microfoon van onder meer RacingNews365 uit dat Verstappen een goed punt heeft. "Ik ben het eens met Max, we gaan naar een groter aantal races, maar op een of andere manier zijn donderdag én vrijdag drukker geworden", vindt Carlos Sainz. Donderdag zou juist een rustigere dag moeten worden, maar het nieuwe format heeft een averechts effect.

"Deze dagen zijn langer geworden voor de coureurs en het aantal mediasessies die wij hebben is omhoog gegaan. De tijd op het circuit en in meetings en activiteiten is toegenomen, net als het aantal races. Dus, we moeten een manier vinden om dit efficiënter aan te pakken."

Moet de Formule 1 teruggaan naar het oude weekendschema? "Ik denk dat we het moeten overwegen", vindt Alexander Albon. "We hebben gedaan wat we konden doen om de druk te verminderen, maar tegelijkertijd lijkt het alsof het meer is geworden. Op vrijdag willen we juist met de engineers praten en ons voorbereiden op een druk weekend."

"In plaats daarvan hebben we mediaverplichtingen, wat wel prima is, maar op donderdag hebben we het ook druk. Het is voor ons belangrijk dat we gaan praten over hoe we dit kunnen verbeteren. Ik denk dat dat voor iedereen voordelig is."

Ook Guanyu Zhou en Kevin Magnussen zijn geen voorstanders van het nieuwe format. Zhou heeft het oude schema weliswaar niet meegemaakt in de F1, maar merkt wel op dat er weinig tijd is om met de engineers te praten. Ook bij Haas willen ze liever verandering. "Als het de bedoeling was om het weekend korter te maken, dan is dat zeker niet gelukt", aldus Magnussen.

"Mijn probleem is dat je door verschillende interviews gaat in een weekend en telkens dezelfde vraag moet beantwoorden. Als het niet over een heel, heel leuk onderwerp gaat, dan ben je daar snel klaar mee. Uiteindelijk is het wat moeilijker om oprecht te blijven als je die vraag al dertig keer hebt beantwoord. Maar ja, het is niet aan mij."

Sebastian Vettel vult aan: "Ik denk dat Kevin de spijker op zijn kop slaat. Het doel was om het weekend korter te maken, maar dat is niet gelukt. Ik denk dat we moeten verbeteren, we kunnen verbeteren. Het belangrijkst is dat als men ons verwacht enthousiast te zijn en we krijgen een uur lang dezelfde vragen, dat we dat dan niet meer zijn. Ik weet het niet, maar ik vind dat we een betere manier moeten vinden."

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Analyse Vrees Verstappen komt uit: wat betekent het vertrek van Marshall voor Red Bull?