Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Mercedes

Formule 1-coureurs geloven geen snars van falend Mercedes

Nee, de meeste coureurs denken niet dat Mercedes echt met grote problemen kampt. Na afloop van de testdagen, gedurende welke het team leek te kwakkelen, haalt de concurrentie de neus op.

Aero rake Hamilton
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Na afloop van de testdagen was Mercedes het onderwerp van gesprek. De titelfavorieten waren in tegenstelling tot bijvoorbeeld vorig jaar niet heel overtuigend. Dat kwam door problemen met de versnellingsbak en problemen met de balans van voornamelijk de achterkant van de wagen.

Toch denken enkele Formule 1-coureurs desgevraagd niet dat Mercedes daadwerkelijk in grote problemen zit. Aston Martin-coureur Sebastian Vettel, die zelf ook wat problemen ondervond met door Mercedes geleverde onderdelen in zijn Aston Martin AMR21, ziet geen reden voor paniek.

"Ze hebben inderdaad niet zoveel ronden gereden als de afgelopen jaren het geval was", merkt de Duitser op in gesprek met onder meer RacingNews365. "Toch denk ik dat ze tijdens het eerste raceweekend goed voor de dag zullen komen. Red Bull doet tegelijkertijd wat ze moeten doen: ze dagen Mercedes uit. Dus ik denk dat het dit jaar een van die twee weer zal worden."

Gevraagd naar de problemen met zijn materiaal en de rol van Mercedes daarin, wuift Vettel de schuldvraag weg. "Onze motor en versnellingsbak is inderdaad van Mercedes, maar het is in onze wagen geïnstalleerd. Er zitten heel veel andere (Aston Martin-, red.) onderdelen in die mix. Ik weet niet waar onze problemen vandaan kwamen, maar we zullen het tot op de bodem uitzoeken."

Collega-coureur George Russell, uitkomend voor Williams en tegelijkertijd Mercedes-junior, denkt ook dat zijn werkgever er heus wel weer bovenop komt. "Het is Mercedes. Alles komt goed. Daar ben ik vrij zeker van", aldus de jonge Brit.

Grote Mercedes-concurrent Max Verstappen wil ook nog niet te veel vertrouwen op de problemen van Mercedes. "Mercedes heeft zeven titels op rij gewonnen, voor mij zijn zij de favoriet. Het is een test en het was in de afgelopen jaren ook zeldzaam dat Mercedes het snelste was tijdens de wintertest."

Tot slot denkt ook Ferrari-coureur Carlos Sainz dat het wel los zal lopen met Mercedes. "Ik geloof niets van wat ik zie van Mercedes. Het is veel te vroeg om dat soort conclusies te trekken", zo reageert hij als hij geconfronteerd wordt met de problemen van de regerende kampioenen.

Ook interessant:

Max Verstappen en Red Bull oogden ijzersterk, terwijl Mercedes het verrassend lastig had tijdens de testdagen. Wat betekent dit voor de titelkansen van Verstappen?

Forbidden

Weddenschappen Carlos Sainz

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Wintertest 2021 RN365 Nieuwsdossier

10 reacties

Viaplay
x
Breaking F1-baas bijt van zich af na hevige kritiek op vertrek Belgische GP