Formule 1-coureurs pleiten voor camera's in plaats van spiegels

26 okt. 2018 19:10 Jan van der Burgt 0 reacties
De Formule 1-coureurs hebben tijdens de rijdersbriefing in Mexico gezamenlijk een roep om camera's ter vervanging van de achteruitkijkspiegels laten laten klinken. De spiegels zouden niet aan de hoge standaard van de Formule 1 voldoen.

Dit seizoen ging het al een paar keer (bijna) mis tussen coureurs, omdat de voorop rijdende partij door slecht zicht naar achteren een situatie verkeerd inschatte. In Japan bijvoorbeeld leidde dat tot een botsing tussen Kevin Magnussen en Charles Leclerc. De coureurs kwamen in Mexico met een voorstel: vervang de spiegels met alle beperkingen van dien door camera's en beeldschermen.

"We hebben camera's voorgesteld als alternatief voor de spiegels, zo deelt Carlos Sainz met de media in Mexico. Ik verwacht dat de FIA de mogelijkheden nu zal onderzoeken, maar concreet weten we nu nog niks."

Sainz krijgt bijval van Mercedes-coureur Valtteri Bottas: "De techniek is er, dus ik zou niet weten waarom we het niet zouden doen. De Formule 1 is bovendien een leidende sport als het gaat om techniek, dus dergelijke camera's passen perfect in dat plaatje."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen