Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Formule 1 coureurs spuiten met peperdure champagne

De Formule 1 is een dure sport in al haar facetten. Daarbij hoort ook premium champagne. De afgelopen jaren kregen de coureurs chardonnay op het podium maar de echte champagne is nu weer terug.

Het merk Carbon heeft een deal gesloten met Liberty Media voor het leveren van de champagne bij Formule 1 races. In Hongarije stonden Vettel, Raikkonen en Bottas voor een kleine $ 10.000 aan champagne in de rondte te spuiten. De flessen van het merk Carbon worden gecoat met hetzelfde carbon fiber dat in de Formule 1 wordt gebruik. Carbon Champagne eigenaar Alexandre Mea ziet de F1 als een gouden kans.

De flessen op het podium krijgen allemaal hun eigen label. Goud voor de winnaar, zilver voor de nummer twee en brons voor de nummer drie. Een standaard flesje van 750 ML kost al $ 1500, maar de serieuzere formaten van 1,5 liter kosten $ 3000 per stuk. Voor de echte grootverbruikers, en mensen die aan hun status willen werken, kan het nog groter en duurder. De zes liter grote Methuselah fles kost $ 8000 en de 15 liter Nebuchadnezzar kost een slorde $ 50.000. Volgens F1-commercieel directeur Sean Bratches hoor champagne bij de F1. " Traditie, mystiek, bijzondere momenten die gevierd moeten worden en smaak, zijn allemaal eigenschappen van zowel de Formule 1 en de champagne van Carbon."

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden