Formule 1 coureurs spuiten met peperdure champagne

02 aug. 2017 16:48 Ruud Dimmers 0 reacties
De Formule 1 is een dure sport in al haar facetten. Daarbij hoort ook premium champagne. De afgelopen jaren kregen de coureurs chardonnay op het podium maar de echte champagne is nu weer terug.

Champagne van Carbon kost liefst $ 3000 per fles

Het merk Carbon heeft een deal gesloten met Liberty Media voor het leveren van de champagne bij Formule 1 races. In Hongarije stonden Vettel, Raikkonen en Bottas voor een kleine $ 10.000 aan champagne in de rondte te spuiten.

De flessen van het merk Carbon worden gecoat met hetzelfde carbon fiber dat in de Formule 1 wordt gebruik. Carbon Champagne eigenaar Alexandre Mea ziet de F1 als een gouden kans.

De flessen op het podium krijgen allemaal hun eigen label. Goud voor de winnaar, zilver voor de nummer twee en brons voor de nummer drie. Een standaard flesje van 750 ML kost al $ 1500, maar de serieuzere formaten van 1,5 liter kosten $ 3000 per stuk. Voor de echte grootverbruikers, en mensen die aan hun status willen werken, kan het nog groter en duurder. De zes liter grote Methuselah fles kost $ 8000 en de 15 liter Nebuchadnezzar kost een slorde $ 50.000.

Volgens F1-commercieel directeur Sean Bratches hoor champagne bij de F1. "Traditie, mystiek, bijzondere momenten die gevierd moeten worden en smaak, zijn allemaal eigenschappen van zowel de Formule 1 en de champagne van Carbon."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen