Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Formule 1-coureurs stellen flink teleur in prestigieuze Race of Champions

Team Noorwegen heeft in de finale gewonnen van de Verenigde Staten in de Nations Cup van de Race of Champions. De Formule 1-sterren hadden minder succes.

Petter en Oliver Solberg hebben de Nations Cup gewonnen voor Noorwegen bij de Race of Champions. Het evenement vindt dit jaar plaats op ijs en sneeuw in Zweden. De rallycross-kampioen en zijn zoon wonnen na een spannend duel tegen de Verenigde Staten. Het Noorse team begon gelijk goed in de Polaris-buggy's, terwijl Jimmie Johnson een technisch probleem had en moest stoppen in de eerste seconden van de eerste heat. Hierdoor won Solberg senior makkelijk. 1-0 voor Noorwegen. Solberg junior moest het opnemen tegen Colton Herta, waar de Noor ook won en het 2-0 plaatste. Solberg junior kroop voor de derde heat wederom achter het stuur, met naast hem Sebastian Vettel als passagier. Hier won Johnson, waardoor de vierde heat bepalend werd. Herta raakte echter een sneeuwmuur, waarna de overwinning voor Noormegen makkelijk was.

Weinig geluk bij de Formule 1-coureurs

Mika Hakkinen was van de (voormalig) F1-coureurs de enige die het schopte tot de halve finales. De rest van de coureurs hadden het lastig op het is en in de sneeuw, waardoor ze niet verder kwamen dan de kwartfinales. Team Groot-Brittannië, met Jamie Chadwick en David Coulthard, verloren van team Finland. Ook team Duitsland, bestaande uit Sebastian Vettel en Mick Schumacher, kwamen niet ver. Ze verloren beide heats van Johnson en Herta. Eerder verloor Vettel ook al van simracer Lucas Blakely, terwijl Schumacher twee heats won. Het was echter niet genoeg om door te gaan. De Race of Champions wordt op zondag voortgezet. Hierbij strijden de coureurs voor de coureurstitel. Het evenement zal om 12:00 uur Nederlandse tijd te zien zijn op Ziggo Sport.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"