Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1 Grand Prix China 2020

Formule 1 dreigt door coronavirus tientallen miljoenen mis te lopen

De Grand Prix van China is officieel uitgesteld, maar de kans dat er een nieuwe datum kan worden gevonden voor het raceweekend in Sjanghai lijkt klein. Dat kan flink in de miljoenen lopen voor de Formule 1.

Start GP China 2019
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes AMG

Uitgesteld. Dat is momenteel de officiële status van de Chinese Formule 1-Grand Prix, die op 19 april aanstaande plaats had moeten vinden. Het coronavirus, dat vooral in China rond zich heen grijpt, was de aanleiding. Volop wordt er gezocht naar een vervangende datum, maar dat lijkt op papier heel lastig te gaan worden.

Mocht er definitief een streep door de GP van China worden gezet, dan kan het bijbehorende prijskaartje voor de Formule 1 aanzienlijk groot zijn. Het Britse financiële weekblad City A.M. ging op onderzoek uit en ontdekte dat de kans bestaat dat de Formule 1 geen cent zal zien van het bedrag dat de Chinese Grand Prix-organisatie over moet maken voor het organiseren van een race.

Uit documenten van de Formule 1 zou blijken dat een organiserende partij bij het afgelasten van een Grand Prix vanwege een virusuitbraak of een vergelijkbare medische noodsituatie onder het betalen van de zogeheten hosting fee zou kunnen komen. De Formule 1 zou mogelijk dus kunnen fluiten naar een flinke som geld.

Het bedrag wat de Formule 1 zou moeten ontvangen van de organisatie van de Chinese Grand Prix bedraagt namelijk ruim 33 miljoen dollar. Een addertje onder het gras is echter het feit dat deze bedragen meestal enkele maanden voorafgaand aan de race al worden overgemaakt. Mogelijk is dat recent dus al gebeurd. Een juridische strijd ligt wellicht voor de hand, al is de race formeel nog niet afgelast.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game

4 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Red Bull trekt 19-jarig supertalent aan als F1-reservecoureur