Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Formule 1 en teams unaniem na spoedoverleg: GP Saoedi-Arabië gaat door

De kogel is door de kerk. De Formule 1 Grand Prix van Saoedi-Arabië gaat definitief door. Daar waren de Formule 1 en de teams zelf het unaniem over eens.

Nadat vlak voor de tweede vrije training een extra overleg werd ingepland voor de Formule 1, haar coureurs en de teambazen, volgde er nóg een meeting om 20:00 uur Nederlandse tijd. Daarin zijn de Formule 1 en de teams het unaniem eens geworden over het besluit om het weekend zoals gepland door te laten gaan. Dat bevestigde F1-baas Stefano Domenicali tegenover onder meer RacingNews365 . " We hebben gesproken met de coureurs, de teambazen, de lokale autoriteiten, waaronder de minister van sport en het hoofd van de Saoedische automobielfederatie en FIA-president Mohammed Ben Sulayem. We hebben bevestigd gekregen dat onze veiligheid gegarandeerd is. In welke situatie dan ook moet de veiligheid gegarandeerd kunnen worden."

Jeddah Street Circuit geen doelwit

"Er zijn allerlei systemen die dit gebied beveiligen", zo vervolgt hij. "Hetzelfde geldt voor de andere locaties waar we naartoe gaan. We zijn dan ook vol vertrouwen en moeten de lokale overheid in dat opzicht ook vertrouwen." FIA-president Ben Sulayem geeft aanvullend aan dat het circuit niet het doelwit is: "We hebben van de hoogste instanties te horen gekregen dat het circuit veilig gebied is, dus laten we gaan racen. Daar kijken we naar uit, met onze families aan onze zijde, maar enkel met die garantie dat er niks zal gaan gebeuren." Update: Na het overleg bleven de coureurs achter om het onderling over de kwestie te hebben. Die meeting duurt op het moment van schrijven al anderhalf uur, als het in Djedda al voorbij middernacht is.

Viaplay
x
Analyse GP Spanje sleutelmoment in Formule 1-kampioenschap