Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1 Grand Prix Saoedi-Arabië 2022

Formule 1 en teams unaniem na spoedoverleg: GP Saoedi-Arabië gaat door

De kogel is door de kerk. De Formule 1 Grand Prix van Saoedi-Arabië gaat definitief door. Daar waren de Formule 1 en de teams zelf het unaniem over eens.

Jeddah attack fire
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Nadat vlak voor de tweede vrije training een extra overleg werd ingepland voor de Formule 1, haar coureurs en de teambazen, volgde er nóg een meeting om 20:00 uur Nederlandse tijd. Daarin zijn de Formule 1 en de teams het unaniem eens geworden over het besluit om het weekend zoals gepland door te laten gaan.

Dat bevestigde F1-baas Stefano Domenicali tegenover onder meer RacingNews365. "We hebben gesproken met de coureurs, de teambazen, de lokale autoriteiten, waaronder de minister van sport en het hoofd van de Saoedische automobielfederatie en FIA-president Mohammed Ben Sulayem. We hebben bevestigd gekregen dat onze veiligheid gegarandeerd is. In welke situatie dan ook moet de veiligheid gegarandeerd kunnen worden."

Jeddah Street Circuit geen doelwit

"Er zijn allerlei systemen die dit gebied beveiligen", zo vervolgt hij. "Hetzelfde geldt voor de andere locaties waar we naartoe gaan. We zijn dan ook vol vertrouwen en moeten de lokale overheid in dat opzicht ook vertrouwen."

FIA-president Ben Sulayem geeft aanvullend aan dat het circuit niet het doelwit is: "We hebben van de hoogste instanties te horen gekregen dat het circuit veilig gebied is, dus laten we gaan racen. Daar kijken we naar uit, met onze families aan onze zijde, maar enkel met die garantie dat er niks zal gaan gebeuren."

Update: Na het overleg bleven de coureurs achter om het onderling over de kwestie te hebben. Die meeting duurt op het moment van schrijven al anderhalf uur, als het in Djedda al voorbij middernacht is.

Poll

De Grand Prix van Saoedi-Arabië moet...

keer gestemd

Formule 1 GP Saoedi-Arabië 2022 RN365 Nieuwsdossier

16 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x