Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
W Series

Formule 1 en W Series kondigen samenwerking aan

De Formule 1 en de W Series, de formuleklasse uitsluitend bedoeld voor vrouwen, slaan vanaf 2021 de handen ineen. Het kampioenschap wordt opgenomen in het voorprogramma van de Formule 1.

Beitske Visser W Series 2019
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © W Series

Dat men de handen ineenslaat betekent concreet dat de W Series gedurende in totaal acht raceweekenden wordt opgenomen in het voorprogramma van de Formule 1. Om welke raceweekenden dat gaat, wordt later bekendgemaakt.

Verder verandert er aan de opzet van het kampioenschap niet zo veel: "De auto's zijn hetzelfde, de races zullen spannend en competitief zijn en we willen de interesse van vrouwelijke coureurs blijven aanwakkeren", zo stelt Catherine Bon Muir, Chief Executive Officer van de klasse.

"Toen we beloofden de klasse groter te maken, was het altijd ons doel om een samenwerking met de Formule 1 aan te gaan. We twijfelen er niet aan dat dat ons bereik, evenals de impact van onze sport, een boost geeft."

Ross Brawn, de sportief directeur van de Formule 1, kondigt de samenwerking eveneens met enthousiasme aan: "Het is belangrijk dat we de W Series welkom heten gedurende acht Grand Prix-weekenden in 2021. We vinden het ongelofelijk belangrijk dat iedereen de kans krijgt op het hoogste niveau van onze sport actief te zijn en we bieden de W Series graag dat platform."

Het W Series-kampioenschap zag in 2019 het levenslicht. De Nederlandse Beitske Visser imponeerde en legde met één overwinning beslag op de tweede plaats in het kampioenschap. De titel ging naar de Britse Jamie Chadwick. In 2020 werd het kampioenschap door het coronavirus niet gereden.

Voor Red Bull is 2020, als je bedenkt dat de wereldtitel het enige doel was, een verloren jaar gebleken. Kan het team samen met Max Verstappen in 2021 het tij keren? Dit en meer in de nieuwste Formule 1-podcast van RacingNews365.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game

4 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Red Bull trekt 19-jarig supertalent aan als F1-reservecoureur