Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
W Series

Formule 1 en W Series kondigen samenwerking aan

De Formule 1 en de W Series, de formuleklasse uitsluitend bedoeld voor vrouwen, slaan vanaf 2021 de handen ineen. Het kampioenschap wordt opgenomen in het voorprogramma van de Formule 1.

Beitske Visser W Series 2019
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © W Series

Dat men de handen ineenslaat betekent concreet dat de W Series gedurende in totaal acht raceweekenden wordt opgenomen in het voorprogramma van de Formule 1. Om welke raceweekenden dat gaat, wordt later bekendgemaakt.

Verder verandert er aan de opzet van het kampioenschap niet zo veel: "De auto's zijn hetzelfde, de races zullen spannend en competitief zijn en we willen de interesse van vrouwelijke coureurs blijven aanwakkeren", zo stelt Catherine Bon Muir, Chief Executive Officer van de klasse.

"Toen we beloofden de klasse groter te maken, was het altijd ons doel om een samenwerking met de Formule 1 aan te gaan. We twijfelen er niet aan dat dat ons bereik, evenals de impact van onze sport, een boost geeft."

Ross Brawn, de sportief directeur van de Formule 1, kondigt de samenwerking eveneens met enthousiasme aan: "Het is belangrijk dat we de W Series welkom heten gedurende acht Grand Prix-weekenden in 2021. We vinden het ongelofelijk belangrijk dat iedereen de kans krijgt op het hoogste niveau van onze sport actief te zijn en we bieden de W Series graag dat platform."

Het W Series-kampioenschap zag in 2019 het levenslicht. De Nederlandse Beitske Visser imponeerde en legde met één overwinning beslag op de tweede plaats in het kampioenschap. De titel ging naar de Britse Jamie Chadwick. In 2020 werd het kampioenschap door het coronavirus niet gereden.

Voor Red Bull is 2020, als je bedenkt dat de wereldtitel het enige doel was, een verloren jaar gebleken. Kan het team samen met Max Verstappen in 2021 het tij keren? Dit en meer in de nieuwste Formule 1-podcast van RacingNews365.

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op

2 reacties

Viaplay

Unibet
x
Max Verstappen Verstappen neemt wereldbeker in ontvangst: "Hoop niet dat het hier stopt"