Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Formule 1-experts eensgezind: Verstappen maakte een grote fout

Max Verstappen reed een prachtige kwalificatie in Mexico, waarmee hij zijn tweede poleposition veroverde. Na afloop ging het echter maar over een ding: de gele vlaggen waarvoor Verstappen niet remde.

Max Verstappen zorgde dat de uitslag van de kwalificatie in Mexico lang onzeker was. Uiteindelijk besloot de wedstrijdleiding om een gridstraf op te leggen van drie plaatsen, waardoor de Red Bull-coureur slechts als vierde start. Een straf waar de Formule 1-experts het wel over eens zijn. Davide Valsecchi, voormalig GP2-kampioen, is lovend over de kwalificatieronde van Verstappen: "Hij legde werkelijk een fantastische ronde af. Zijn eerste ronde was echt fenomenaal! Je moet echter wel inhouden wanneer er een incident heeft plaatsgevonden en dat deed Max niet. Het is een behoorlijk grote fout die hij gemaakt heeft, omdat het gevaarlijk is." Voormalig F1-coureur Marc Gene deelt de mening van Valsecchi: "Verstappen maakte een grote fout. Hij zag de wagen van Bottas in de muur staan en dan moet je gewoon afremmen. Het is terecht als hij bestraft wordt, want dit kan je gewoon niet doen in de autosport. Je moet remmen bij een crash van een auto." Jacques Villeneuve laat aan Sky Italia weten dat hij Verstappen totaal niet kan begrijpen: "Ik snap niet waarom Verstappen nog doorging. Hij wist op het moment dat hij Bottas zag staan als dat hij de poleposition binnen had. Waarom dan nog doorrijden? Ik snap dat niet."

Perfect voorbereid beginnen aan de Mexicaanse Grand Prix? Luister dan hieronder naar de nieuwste RacingNews365-podcast, met Tim Coronel en Jeroen van Inkel.

Viaplay
x
LIVE Reacties na bizar einde sprintkwalificatie