Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 2022

Formule 1-fans kiezen massaal voor Viaplay in Nederland

VIaplay heeft de resultaten gepubliceerd van het eerste kwartaal van 2022. In Nederland hebben de fans massaal gekozen voor het nieuwe streamingplatform dat de rechten voor de Formule 1 in handen heeft.

Saudi 2022 start
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images
In maart lanceerde Viaplay in Nederland. Het streamingplatform heeft sinds dit jaar de Formule 1-rechten in Nederland in handen, maar ook biedt het Duits voetbal, darts en binnenkort Engels voetbal aan. Daarnaast heeft het platform ook veel series en films beschikbaar en maakt het eigen producties.

Dinsdagochtend publiceerde moederbedrijf NENT de resultaten van het eerste kwartaal. CEO Anders Jensen zegt dat het een groot succes was. "De lancering van Viaplay in Nederland heeft alle verwachtingen overtroffen", jubelt hij. "Het droeg voor het grootste deel bij aan onze groei van 778.000 abonnees in het eerste kwartaal."

Meer dan 600.000 Nederlanders

Het is het vijfde kwartaal op rij dat de groei van het bedrijf dubbele cijfers bedraagt, waarbij de Nederlanders volgens de directeur een grote rol hebben gespeeld. Exacte cijfers over het aantal Nederlandse abonnees geeft Viaplay niet, maar uit opmerkingen bij de financiële stukken is op te maken dat er waarschijnlijk tussen de 600.000 en 775.000 Nederlanders een Viaplay-abonnement hebben.

Er staat namelijk dat er in totaal 1,2 miljoen internationale (buiten Scandinavië) abonnees zijn, waarvan meer dan de helft (600.000) Nederlanders. Aangezien er 778,000 abonnees bij zijn gekomen in Q1, zal het aantal Nederlandse abonnees daar ergens tussen liggen. Vergeleken met een jaar geleden heeft Viaplay zelfs 52% meer abonnees gekregen.

Ook interessant:

Perfecte comeback geeft Verstappen en Red Bull weer hoop

Na een ijzersterk Grand Prix-weekend in Italië ziet Max Verstappen de achterstand in het WK op leider Charles Leclerc bijna halveren. Is de regerend wereldkampioen weer helemaal terug in de strijd voor zijn tweede titel?

Dat en nog veel meer bespreken autocoureur Tom Coronel, F1-expert Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk in de nieuwste podcast van RacingNews365.

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Emilia-Romagna 2022 RN365 Nieuwsdossier

108 reacties

Viaplay

Unibet
x
Lewis De vurige Red Bull-wens die Hamilton niet hardop uit wil spreken