Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Formule 1-fans kiezen massaal voor Viaplay in Nederland

VIaplay heeft de resultaten gepubliceerd van het eerste kwartaal van 2022. In Nederland hebben de fans massaal gekozen voor het nieuwe streamingplatform dat de rechten voor de Formule 1 in handen heeft.

In maart lanceerde Viaplay in Nederland. Het streamingplatform heeft sinds dit jaar de Formule 1-rechten in Nederland in handen, maar ook biedt het Duits voetbal, darts en binnenkort Engels voetbal aan. Daarnaast heeft het platform ook veel series en films beschikbaar en maakt het eigen producties. Dinsdagochtend publiceerde moederbedrijf NENT de resultaten van het eerste kwartaal. CEO Anders Jensen zegt dat het een groot succes was. "De lancering van Viaplay in Nederland heeft alle verwachtingen overtroffen", jubelt hij. "Het droeg voor het grootste deel bij aan onze groei van 778.000 abonnees in het eerste kwartaal."

Meer dan 600.000 Nederlanders

Het is het vijfde kwartaal op rij dat de groei van het bedrijf dubbele cijfers bedraagt, waarbij de Nederlanders volgens de directeur een grote rol hebben gespeeld. Exacte cijfers over het aantal Nederlandse abonnees geeft Viaplay niet, maar uit opmerkingen bij de financiële stukken is op te maken dat er waarschijnlijk tussen de 600.000 en 775.000 Nederlanders een Viaplay-abonnement hebben. Er staat namelijk dat er in totaal 1,2 miljoen internationale (buiten Scandinavië) abonnees zijn, waarvan meer dan de helft (600.000) Nederlanders. Aangezien er 778,000 abonnees bij zijn gekomen in Q1, zal het aantal Nederlandse abonnees daar ergens tussen liggen. Vergeleken met een jaar geleden heeft Viaplay zelfs 52% meer abonnees gekregen.

Viaplay
x
Brown Stookt Red Bull-vuurtje verder op: "Dan gaan we meer van de onrust zien"