Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Michael Schumacher

Michael Schumacher verkozen tot meest invloedrijke persoon in de Formule 1

De Formule 1-fans wereldwijd hebben Michael Schumacher uitgeroepen tot de meest invloedrijke persoon in de Formule 1 aller tijden. In de finale kreeg de recordkampioen meer stemmen dan voormalig Formule 1-opperhoofd Bernie Ecclestone.

Schumacher Monaco
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Ferrari

De verkiezing, door de Formule 1 zelf in het leven geroepen, kende meerdere ronden. De Formule 1-coureurs namen het in een groepsfase in hun eigen categorie tegen elkaar op, evenals de teambazen, de 'game changers' en de 'innovators'. Van die categorieën bleven respectievelijk de volgende winnaars over: Michael Schumacher, Enzo Ferrari, Gordon Murray en Bernie Ecclestone.

Schumacher rekende vervolgens in de halve finale af met Enzo Ferrari, terwijl Eccestone Murray achter zich liet. De Duitse grootheid pakte vervolgens in de finale met 61% procent van de stemmen glorieus de overwinning. Eerder in de verkiezing had Schumacher het zwaarder. Zo won hij in de groepsfase veel nipter van Niki Lauda (56%) en Ayrton Senna (52%) dan in de finale van Ecclestone.

Michael Schumacher was in de Formule 1-actief tussen 1991 en 2012 en won zeven wereldtitels, vijf met Ferrari en twee met Benetton. Die zeven titels gelden op dit moment nog als het record, maar Lewis Hamilton kan dit seizoen dat aantal van zeven evenaren. De regerend wereldkampioen werd in de verkiezing overigens in de eerste ronde eruit gestemd, ten faveure van Juan Manuel Fangio.

			© F1.com
	© F1.com

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Breaking Goed nieuws voor toekomst Belgische Grand Prix na beslissing F1