© Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Formule 1-fans kunnen zich drie weken lang uitleven

18 jun. 2018 08:54 Ruud Dimmers 0 reacties
Formule 1-fans komen de komende weken volledig aan hun trekken. Met drie Grand Prixs op rij begint de Koningsklasse van de autosport aan een unieke serie.

F1 maakt zich op voor eerste triple-header

Nooit eerder in de historie van de Formule 1 werd er drie opeenvolgende weken geracet. De 'triple-header' zoals deze reeks wordt genoemd is een cruciale reeks voor veel teams. Begin je slecht aan deze reeks, dan is er nauwelijks de mogelijkheid om progressie te boeken. In de titelstrijd zijn er liefst 75 punten te verdienen. Wordt het Vettel, Hamilton of toch een van de Red Bull-coureurs die zijn moment pakt?

Dit weekend staat de Grand Prix van Frankrijk op het menu op het circuit van Paul Ricard. De teams komen dinsdag aan en beginnen dan met de opbouw. Op donderdag wordt de laatste hand gelegd aan de auto's en van vrijdag tot en met zondag wordt er getraind en geracet. 

Zondag beginnen de monteurs direct na afloop van de race met het demonteren van de auto's, pitboxen, motorhome en technische ruimte. Alles kan direct op transport en door naar Oostenrijk, waar in Spielberg op de Red Bull Ring wordt geracet op zondag 1 juli.

Na de thuisrace van Red Bull vliegen de coureurs naar Engeland. Het circuit van Silverstone vormt decor voor de laatste race uit het drieluik. Voor bijna alle teams is dit een thuisrace, waarbij de fabriek zich in de direct omgeving bevindt. 

Noteer onderstaande data alvast in jouw agenda.

  • Grand Prix van Frankrijk 22 juni - 24 juni
  • Grand Prix van Oostenrijk 29 juni - 1 juli
  • Grand Prix van Groot-Brittannië 6 juli - 8 juli

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen