Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Formule 1 gaat met mega tentoonstelling naar Nederland komen

De Formule 1 heeft iets nieuws. Exposities van groots formaat, die in verschillende wereldsteden worden gehouden. In Madrid vindt de eerste plaats en Nederland zal in de toekomst volgen.

In maart 2023 opent de eerste Formule 1 tentoonstelling haar deuren in Madrid. In de Spaanse hoofdstad zal er een speciaal ontwikkelde en nog nooit eerder vertoonde F1-tentoonstelling worden opgetuigd in een groots congrescentrum. In de achtergrond is er jarenlang gewerkt aan het concept, dat in zes grote zalen, die speciaal voor de tentoonstelling zijn ontwikkeld zijn, aan de wereld wordt getoond. Artiesten, filmmakers en vakmensen hebben meegewerkt aan de ontwikkeling, waarbij gebruik werd gemaakt van nieuwe technologieën, interactieve schermen en nog veel meer. De verleden, heden en de toekomst van de sport passeert voor de bezoeker de revue tijdens een bezoek aan de tentoonstelling.

Amsterdam!

Officieel is er nog niet gecommuniceerd over de volgende locaties van de tentoonstelling. In Madrid zal deze van maart tot en met juli plaats vinden, waarna de tentoonstelling zich zal verplaatsen naar een nieuwe locatie. RacingNews365 heeft van bronnen begrepen dat Amsterdam een van de volgende locaties is, net als New York en Londen. Wanneer precies, dat is (nog) niet duidelijk. F1-baas Stefano Domenicali is in zijn nopjes met de nieuwe tentoonstelling. "De opening van deze spectaculaire tentoonstelling vormt een significant moment in de historie van Formule 1. De sport blijft groeien en het is van groot belang dat de fans op de voorgrond blijven staan." "Door deze tentoonstelling van wereldniveau laten we meer fans verliefd worden op F1, terwijl we tegelijkertijd de historie van de koningsklasse eren. Ik wil iedereen graag bedanken die heeft bijgedragen aan dit project, dat het hart en de ziel van de sport waar we allemaal van houden vorm weet te geven." Meer info over de tentoonstelling in Madrid vind je hier . Prijzen zijn nog niet bekend, dat komt binnenkort.

Viaplay
Pos. Coureur Punten
Pos. Team Punten
Volledige stand
x
Breaking De salarissen van de F1-coureurs in 2024