Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1 2022

Formule 1 gaat met mega tentoonstelling naar Nederland komen

De Formule 1 heeft iets nieuws. Exposities van groots formaat, die in verschillende wereldsteden worden gehouden. In Madrid vindt de eerste plaats en Nederland zal in de toekomst volgen.

Start Brazil 2022
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

In maart 2023 opent de eerste Formule 1 tentoonstelling haar deuren in Madrid. In de Spaanse hoofdstad zal er een speciaal ontwikkelde en nog nooit eerder vertoonde F1-tentoonstelling worden opgetuigd in een groots congrescentrum.

In de achtergrond is er jarenlang gewerkt aan het concept, dat in zes grote zalen, die speciaal voor de tentoonstelling zijn ontwikkeld zijn, aan de wereld wordt getoond. Artiesten, filmmakers en vakmensen hebben meegewerkt aan de ontwikkeling, waarbij gebruik werd gemaakt van nieuwe technologieën, interactieve schermen en nog veel meer.

De verleden, heden en de toekomst van de sport passeert voor de bezoeker de revue tijdens een bezoek aan de tentoonstelling.

Amsterdam!

Officieel is er nog niet gecommuniceerd over de volgende locaties van de tentoonstelling. In Madrid zal deze van maart tot en met juli plaats vinden, waarna de tentoonstelling zich zal verplaatsen naar een nieuwe locatie. RacingNews365 heeft van bronnen begrepen dat Amsterdam een van de volgende locaties is, net als New York en Londen. Wanneer precies, dat is (nog) niet duidelijk.

F1-baas Stefano Domenicali is in zijn nopjes met de nieuwe tentoonstelling. "De opening van deze spectaculaire tentoonstelling vormt een significant moment in de historie van Formule 1. De sport blijft groeien en het is van groot belang dat de fans op de voorgrond blijven staan."

"Door deze tentoonstelling van wereldniveau laten we meer fans verliefd worden op F1, terwijl we tegelijkertijd de historie van de koningsklasse eren. Ik wil iedereen graag bedanken die heeft bijgedragen aan dit project, dat het hart en de ziel van de sport waar we allemaal van houden vorm weet te geven."

Meer info over de tentoonstelling in Madrid vind je hier. Prijzen zijn nog niet bekend, dat komt binnenkort.

Ook interessant:

Red Bull had de rel tussen Verstappen en Perez kunnen voorkomen

Verstappen en Perez waren na de GP van Brazilië geen vriendjes, nadat Max teamorders negeerde. Wat vonden Ruud Dimmers, Joris Mosterdijk en spceciale gast Rudy van Buren hiervan? Dat en meer bespreken ze in de nieuwste F1-podcast van RacingNews365, die hieronder is te beluisteren.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game

8 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
Exclusief Verstappen pareert Leclerc: 'Hij verloor de F1-wereldtitel al eerder'