Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'Formule 1 gaat ronderecord Spa-Francorchamps verpulveren'

Volgens Nico Hulkenberg gaat het baanrecord dat Porsche eerder deze maand vestigde op Spa-Francorchamps niet lang standhouden. Hij verwacht dat de Formule 1 de nieuwe toptijd zal verpulveren.

Porsche jaagde met een aangepaste LMP1-bolide van vorig jaar op het officieuze baanrecord van Spa-Franchorchamps en met succes. Neel Jani dook ruim zeven tiende onder het kwalificatierecord van Lewis Hamilton van vorig jaar. Hoewel een knappe prestatie verwacht Nico Hulkenberg niet dat het record lang stand zal houden. De man die Porsche in 2015 de overwinning in de 24 uur van Le Mans bezorgde, denkt dat de Formule 1 het ronderecord later dit jaar zal heroveren. "Als wij later dit jaar naar België gaan, zullen we het bestaande ronderecord verpulveren. Wij, of iemand anders van de Formule 1-grid."

Als voormalig Porsche LMP1-coureur was Hulkenberg niet op de hoogte van het project waarbij Porsche de 919 oppompt op jacht naar baanrecords: "Ik denk dat ze het puur voor de lol doen en omdat ze het kunnen. Ik zou het geweldig vinden om een keer achter het stuur van die wagen te kruipen, maar mijn verplichtingen naar Renault toe maken dat onmogelijk." Formule 1-collega Brendon Hartley won met de Porsche LMP1-bolide vorig jaar het World Endurance Championship en is onder de indruk van wat Porsche nu laat zien: "We wisten al die tijd dat er meer in die auto zat. We wisten dat de reglemten van het LMP1-kampioenschap de wagen verschrikkelijk afremde. Wat ze nu hebben laten zien is erg indrukwekkend."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi