Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1 Grand Prix Hongarije 2021

Formule 1 GP Hongarije wordt een waar oranjefeest en jij kan erbij zijn!

Het Formule 1-seizoen is dit jaar razend spannend en jij krijgt de kans om aanwezig te zijn bij een F1-race. De Grand Prix van Hongarije zal namelijk verreden worden voor het oog van duizenden Max Verstappen-fans.

Verstappen fans Austria 2021
Advertorial
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

Met Max Verstappen aan de leiding van het WK is de Formule 1 populairder dan ooit tevoren. Op de bochtige Hungaroring maakt hij ook een uitstekende kans om zijn eerste Hongaarse GP zege te behalen. Het belooft een waar feest te worden, waarbij volop Nederlanders aanwezig kunnen zijn. Goed nieuws daarbij is dat er in de nabijgelegen prachtige stad Boedapest namelijk geen covid-restricties zijn voor fans die gevaccineerd zijn en/of een negatieve PCR-test kunnen overleggen.

Dit betekent volle tribunes bij de Hungaroring, maar ook in de stad Boedapest gaan alle deuren open voor de fans, waarbij de fans kunnen genieten van lekker eten in de restaurants en uit kunnen gaan in nachtclubs.

Er zijn ook nog kaarten te verkrijgen voor de Red Bull tribune tijdens de GP van Hongarije eind deze maand. De verwachting is dat deze tickets snel verkocht worden en op=op! Race daarom nu naar de site, om je tickets voor de Hongaarse GP direct te bestellen!

In Hongarije geldt slechts één voorwaarde en dat is dat je in het bezit moet zijn van een Green Pass. Dat betekent dat je volledig gevaccineerd moet zijn of dat je een negatieve PCR-test op zak hebt. Wanneer je deze in handen hebt, gaan alle deuren voor je open. Dat liet Hongarije al zien tijdens het EURO 2020-kampioenschap toen de wedstrijd Nederland-Tsjechië voor het oog van 30.000 Nederlandse fans werd gespeeld. Ook toen zagen de straten van Boedapest al oranje en konden de fans zich vrij bewegen door de gezellige stad die ook op cultureel gebied veel heeft aan te bieden.

In een interview met RacingNews365 laat Vice-president van de Hungaroring Ariane Frank weten er naar uit te kijken om de Nederlandse fans weer te verwelkomen tijdens de GP in Hongarije (30 juli- 2 aug): "Het is geweldig om dit jaar weer de fans terug te zien op de Hungaroring en de mensen ook te mogen verwelkomen in Boedapest. Samen gaan we er een mooi feest van maken en dat is natuurlijk iets waar naar ik ontzettend uitkijk. We hebben er in Hongarije alles aan gedaan om weer terug te kunnen keren naar het normaal en dat is door de hoge vaccinatiegraad in het land gelukt. Daardoor kunnen we de Nederlandse fans van harte welkom heten in Hongarije en op de Hungaroring", aldus de zeer enthousiaste Frank die genoot van de oranje-fans tijdens de 1/8 finales van het Euro2020 in Boedapest.

Het interview gaat verder onder de foto van de start tijdens de Grand Prix van Hongarije in 2019. De laatste keer dat de Grand Prix met de aanwezigheid van fans werd verreden.

			© Getty Images/Red Bull Contentpool
	© Getty Images/Red Bull Contentpool

"Het was denk ik voor Nederlanders maar eigenlijk voor iedereen geweldig om het Oranjefeest in Boedapest te zien tijdens het Euro2020. Datzelfde effect krijgen we ook te zien tijdens de Hongaarse Grand Prix doordat Boedapest onwijs dichtbij het circuit ligt. Het circuit ligt namelijk op 20 kilometer van Boedapest en doordat de Hungaroring ook nog eens aan de snelweg ligt, ben je er in 20 minuten. Dat maakt onze Grand Prix zeer uniek, want er zijn slechts weinig races waarbij een stad en een circuit zo dichtbij elkaar liggen."

"In Boedapest is alles ook normaal, het is nergens verplicht om een mondmasker op te zetten en dat geldt ook op het circuit. Ook kun je in de stad heerlijk uit eten voor betaalbare prijzen, is er op cultureel vlak van alles te doen, maar kun je ook heerlijk het waanzinnige nachtleven van de stad induiken. Tijdens zo'n GP-weekend is de stad ook altijd nog levendiger, mensen kijken er namelijk naar uit om de fans te verwelkomen. Daardoor hangt er ook altijd een zeer familiair gevoel in de stad, wat de stad nog mooier maakt."

In de stad, maar ook op het circuit benadrukt Frank nogmaals dat de fans weer in het 'normale' leven terecht komen. "Wanneer je je negatieve pcr-test opzak hebt of je twee vaccinaties hebt gehad, is alles hier weer helemaal normaal voor je. Zo zijn er op het circuit ook allerlei activiteiten voor zowel jong als oud. Ook zijn drie Formule 1-fanzones ingericht op verschillende plaatsen op het circuit. Daar valt er van alles te beleven en kan men bijvoorbeeld deelnemen aan een pitstop game."

Logischerwijs is ook Frank zelf weer blij om te zien dat alles weer terug naar het oude is gegaan in Hongarije: "Natuurlijk hebben we op de paddock nog te maken met restricties, maar voor de fans is alles hier gelukkig weer normaal en daar ben ik zo ontzettend blij mee. Vorig jaar hebben we keihard gewerkt om de Grand Prix te organiseren en we waren ook ontzettend blij voor de Formule 1 dat de race doorging. Voor onszelf was het echter een moeilijk moment. Bij de start kijk ik namelijk altijd naar de hoofdtribune en daar zat vorig jaar natuurlijk helemaal niemand. Dat moment zal ik niet meer vergeten."

"Ik kijk er dan ook naar uit om de mensen dit jaar weer op de tribune te zien zitten. Als altijd geeft dat moment me heel veel voldoening, omdat de mensen zo ontzettend gelukkig zijn. Dit jaar zal dat moment me ongetwijfeld nog meer voldoening geven, doordat we nu allemaal weten hoe bijzonder het is dat we weer terug kunnen naar het normaal."

Bestel snel je tickets voor de Hongaarse Grand Prix

Geniet nog meer van jouw favoriete F1-site zonder advertenties, een exclusieve app én nog veel meer.

Check het snel!
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet
Viaplay
x
Breaking Alfa Romeo maakt tweede coureur voor 2023 bekend