Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'Formule 1 GP van Argentinië in 2019 mogelijk'

De Formule 1 fans die al wat jaren meedraaien kennen de GP van Argentinië nog wel. Het circuit waarop Jos Verstappen in 1995 en 1996 schitterde en Michael Schumacher in 1998 een van de beste races uit zijn carrière reed. Er is weer hoop voor een terugkeer van de Argentijnse Grand Prix.

Wedstrijdleider Charlie Whiting was recent op bezoek in Buenos Aires bij het circuit Autodromo Juan y Oscar Galvez. De eigenaren van het circuit hadden hem uitgenodigd om het circuit te inspecteren en via een rapport aan te geven welke aanpassingen er nodig zijn om in de toekomst weer een F1-race te organiseren. Whiting laat aan Canal F1 Latam weten dat er nog wel wat werk te verrichten is, maar is uiterst positief over een mogelijke GP van Argentinië in 2019. " Ik was uitgenodigd om het circuit te inspecteren en heb een rondleiding over het circuit gekregen. Vervolgens heb ik een gedetailleerd rapport geschreven over de benodigde aanpassingen." " Het is nu aan eventuele promotors om te onderzoeken of dit haalbaar is. Het is logisch dat een circuit waarop de F1 al bijna twintig jaar niet heeft geracet op bepaalde punten moet worden aangepakt. Het zijn geen schokkende dingen, maar er moeten onder andere nieuwe muren langs de baan komen."

De voorkeur van Whiting gaat uit naar de snelle en lange variant van het circuit dat in de jaren 70 werd gebruikt. " Belangrijk is dat we dan weer racen op het oude en lange circuit. Dat zou echt een geweldig circuit voor de F1 zijn. Het plan is om dan een veel sneller circuit te hebben dan in de jaren 90." Volgens Whiting is het mogelijk om op korte termijn een GP van Argentinië te hebben: " Ik weet zeker dat we in 2019 al een Argentijnse Grand Prix kunnen houden."

Viaplay
x
LIVE Reacties na bizar einde sprintkwalificatie