Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 2020

Formule 1 GP van China mogelijk op losse schroeven vanwege uitbraak Coronavirus

Het Coronavirus, dat recentelijk is uitgebroken in China, kan mogelijk in de weg zitten van de Chinese Grand Prix, die in april op de planning staat.

China Verstappen start 2019
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

De Chinese autosportfederatie heeft donderdag besloten om alle autosportevenementen tot 1 april af te gelasten vanwege de recente uitbraak van het Coronavirus, dat van mens op mens overdraagbaar is.

In China, waar het virus in de zuidelijke stad Wuhan uitbrak, zijn er al honderden mensen besmet en tot nu toe zeventien mensen overleden door het virus. Het virus is inmiddels ook al in andere landen opgedoken en de Wereldgezondheidsorganisatie houdt de situatie nauwlettend in de gaten.

The Race meldt dat de Formule E-race in de stad Sanya, die op 21 maart zal worden verreden, hoogstwaarschijnlijk niet door zal gaan en er in plaats daarvan een extra tweede race wordt ingelast in Berlijn of New York om het ontstane gat op te vullen.

Hoe het ervoor staat met de Formule 1-Grand Prix van China, die op 19 april op de racekalender staat, is nog onduidelijk. Mocht het Coronavirus zich de komende periode verder verspreiden over het land, dan is de kans aanwezig dat de Formule 1-organisatie zich genoodzaakt ziet om stappen te ondernemen, zodat de veiligheid van de coureurs en fans niet in het geding komt.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Horner: 'Achterbakse actie van één van onze concurrenten'