© Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

"Formule 1 Grand Prix in Londen alleen mogelijk in voorsteden"

20 dec. 2018 10:30 René Oudman 0 reacties
Al jaren is de Formule 1 zich aan het oriënteren in de Britse hoofdstad Londen. Voormalig F1-topman Bernie Ecclestone maakte er geen geheim van graag een Grand Prix in de straten van de miljoenenstad te zien en ook de nieuwe eigenaren hebben het idee nog niet uit hun hoofden gezet. Sportief verantwoordelijke Ross Brawn, onderdeel van het leidende Liberty Media-trio, heeft echter een alternatieve optie.

Het platleggen van een grote stad als Londen is niet haalbaar, denkt de voormalig technisch directeur die samen met Michael Schumacher en het team rondom de Duitser veel successen kende. Zodoende wil Brawn uitwijken naar plaatsen die kort op het stadscentrum liggen. Zodoende kan de naam Londen bewaard blijven, maar hoeft de binnenstad niet worden afgesloten.

"Een Grand Prix-weekend duurt tegenwoordig bijna een complete week, vanwege alle activiteiten die eromheen plaatsvinden", laat Brawn optekenen bij de Evening Standard. "Het oponthoud zou voor een wereldstad als Londen onacceptabel zijn. Ik denk dat de Londenaars zich daar echter niet druk over hoeven te maken, want zoiets gaan we niet doen", verklapt Brawn. "We kunnen het centrum van Londen niet voor een complete week afsluiten."

Brawn wil zoals gezegd het perspectief verleggen. "We zijn aan het kijken welke andere stappen we kunnen nemen. Misschien kunnen we uitwijken naar de regio Groter-Londen", wijst Brawn op de voorsteden rondom de metropool. "Londen is een zeer iconische stad met een grote historie in sport en er bestaat veel enthousiasme om dit te laten werken."

De Britse Grand Prix vindt plaats op het circuit van Silverstone, de wedstrijd in Groter-Londen zou een tweede Grand Prix in Groot-Brittannië moeten worden. In het verleden waren de circuits van Aintree, Brands Hatch, Donington Park (de laatste twee ook als Europese Grand Prix) gastheer van een Formule 1-race.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen