Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Formule 1 Grand Prix in Miami krijgt groen licht

De lokale autoriteiten in Miami zijn unaniem akkoord gegaan met het organiseren van een Formule 1 Grand Prix in de straten van Miami.

Het stadsbestuur van de stad in de staat Florida stemde unaniem in met de plannen om in 2019 de Formule 1 te verwelkomen. Namens de stad legde burgemeester Francis Suarez uit waarom er zonder terughoudendheid vóór werd gestemd. "De Formule 1 wordt wereldwijd bekeken door zo'n 1,8 miljard televisiekijkers. Het organiseren van dit evenement helpt Miami uit te groeien tot een wereldstad." "De economische boost kan oplopen tot zo'n 2,8 miljard dollar, zoals we tussen 2012 en 2015 in Austin zagen gebeuren. Het stadsbestuur is akkoord, hopelijk kunnen we binnenkort ook stemmen over aan akkoord dat de lokale bevolking steunt."

Formule 1's commercieel manager Sean Bratches is blij met het goede nieuws uit de Verenigde staten: "We zijn zeer content met de voorlopige toezegging van Miami. Natuurlijk staan de plannen nog steeds maar in de kinderschoenen, maar we zullen onmiddellijk samenwerken met alle betrokken partijen om het definitief rond te krijgen." De Formule 1 bevestigde dat het circus voor het eerst in oktober 2019 moet neerstrijken in Miami.

Viaplay
x
GP Singapore Marko luidt Red Bull-noodklok: "Niets werkt bij Verstappen"