Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Formule 1 Grand Prix Mexico 2017

Vrijdag 27 oktober begint het GP-weekend in Mexico, waar op zondag 29 oktober de Formule 1 race wordt verreden. Wij vertellen je in het kort alles wat je moet weten voor de GP van dit weekend.

Het circuit De F1-race van 2017 is pas de derde race op het Autódromo Hermanos Rodríguez dat sinds 2015 onderdeel uitmaakt van de Formule 1 kalender . Het circuit wordt gekenmerkt door een lang recht stuk waarop topsnelheden van bijna 370 kilometer per uur worden gehaald. Aan het einde van het rechte stuk volgt de bochtencombinatie 1-2. Vorig jaar sneden diverse coureurs deze af door over het gras verder te rijden, maar dit jaar zijn er 'drempel's geplaatst om dit te voorkomen. Het andere karakteristieke punt van het circuit is het stadiongedeelte waar de coureurs tussen tribunes met duizenden mensen doorrijden. Deze extreem langzame sector zorgt voor een unieke sfeer dankzij de uitbundige Mexicanen. Het weer Hadden we de afgelopen GP-weekenden regelmatig natte trainingen, kwalificaties of races, in Mexico schijnt het hele weekend de zon. Met een graad of 22 tot 24 is het prima toeven voor de coureurs. Bijzonder aan het circuit is de hoogte van bijna 2300 meter boven zeeniveau. Dit zorgt ervoor dat het voor de coureurs zwaarder is om hier te racen. De favorieten voor de GP van Mexico Lewis Hamilton is 'the man to beat'. Na de zomerstop won hij slechts één race niet. Alleen in Maleisië moest hij Max Verstappen voorlaten. Mede door de rechte stukken is Mercedes de duidelijke favoriet. Max Verstappen ziet zichzelf niet als de grootste kanshebber voor de zege, maar Red Bull verkeert in een prima vorm. Vorig jaar was Verstappen al goed op dreef, maar hij wordt geremd door zijn Renault-motor en zal tijd verliezen op de rechte stukken. Bij Ferrari is het vooral een kwestie van uithuilen en opnieuw beginnen. Na alle problemen in de voorbij races keerden Vettel en Raikkonen terug op het podium bij de GP van Amerika. Het verschil met Hamilton was echter wel groot. Samen met Daniel Ricciardo en Valtteri Bottas behoren zij tot de resterende podiumkandidaten.

Formule 1 GP van Mexico op TV De Formule 1 liefhebbers kunnen dit weekend heerlijk onderuitgezakt op de bank zitten. Alle sessies worden in de avonduren verreden. Vanzelfsprekend kan je iedere sessie live volgen op Racingnews365.nl In Nederland worden alle trainingen, kwalificatie en race live uitgezonden op Ziggo Sport Totaal. De betaalde versie van de sportzender. Wil je alleen de kwalificatie en de race kijken dan kan dit gratis als Ziggo abonnee op kanaal 14. De andere optie is om te kijken via RTL Duitsland. Deze uitzendingen worden wel onderbroken door commercials. Tijdschema GP Mexico 2017 27 oktober 2017 17:00-18:30 1e Vrije Training 21:00-22:30 2e Vrije Training 28 oktober 2017 17:00-18:30 3e Vrije Training 20:00-21:00 Kwalificatie 29 oktober 2017 20:00-22:00 Race Vorige winnaars 2016 - Lewis Hamilton (Mercedes) 2015 - Nico Rosberg (Mercedes)

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'