Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'Formule 1 Grand Prix op Hockenheim niet langer mogelijk'

De circuitdirectie van Hockenheim heeft te kennen gegeven dat de Duitse Grand Prix onder de huidige voorwaarden niet op het circuit kan blijven.

Het circuit van Hockenheim heeft zich netjes aan zijn deel van het contract gehouden dat eind dit jaar afloopt. Volgens dat contract organiseren Hockenheim en de Nürburging afwisselend de Duitse Grand Prix, maar de Nürburgring moest eerder door financiële problemen afhaken. Hockenheim zit er ook niet heel warmpjes bij, waardoor het voor het circuit zonder veranderingen onhaalbaar wordt om de Grand Prix te blijven organiseren. Jarenlang betaalde Hockenheim alles uit eigen zak, maar die koers kan het circuit niet meer blijven varen.

"We willen daarom nu een contract waarbij we minder risico's lopen. Dan doel ik niet alleen op een lagere fee, maar bijvoorbeeld op een andere verdeling van inkomsten. Misschien is de Formule 1 óf een derde partij wel bereid de baanhuur op zich te nemen", aldus marketingdirecteur Jorn Teske. "Dit zijn allemaal zaken waarover we graag in onderhandeling gaan en vervolgens moeten we zien hoe het afloopt. Het zou jammer zijn voor Duitsland en de Duitse fans als de Grand Prix van Duitsland verloren gaat."

Viaplay
x
Live Sprintrace Formule 1 GP China 2024