© Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

'Formule 1 Grand Prix op Hockenheim niet langer mogelijk'

21 mei 2018 17:30 Jan van der Burgt 0 reacties
De circuitdirectie van Hockenheim heeft te kennen gegeven dat de Duitse Grand Prix onder de huidige voorwaarden niet op het circuit kan blijven.

Circuitdirectie wil minder financiële risico's lopen

Het circuit van Hockenheim heeft zich netjes aan zijn deel van het contract gehouden dat eind dit jaar afloopt. Volgens dat contract organiseren Hockenheim en de Nürburging afwisselend de Duitse Grand Prix, maar de Nürburgring moest eerder door financiële problemen afhaken.

Hockenheim zit er ook niet heel warmpjes bij, waardoor het voor het circuit zonder veranderingen onhaalbaar wordt om de Grand Prix te blijven organiseren. Jarenlang betaalde Hockenheim alles uit eigen zak, maar die koers kan het circuit niet meer blijven varen.

"We willen daarom nu een contract waarbij we minder risico's lopen. Dan doel ik niet alleen op een lagere fee, maar bijvoorbeeld op een andere verdeling van inkomsten. Misschien is de Formule 1 óf een derde partij wel bereid de baanhuur op zich te nemen", aldus marketingdirecteur Jorn Teske.

"Dit zijn allemaal zaken waarover we graag in onderhandeling gaan en vervolgens moeten we zien hoe het afloopt. Het zou jammer zijn voor Duitsland en de Duitse fans als de Grand Prix van Duitsland verloren gaat."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen