Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1 Grand Prix China 2020

'Formule 1-Grand Prix van China zeer waarschijnlijk afgelast'

Een nieuw hoofdstuk in het nieuws over de Chinese Formule 1-Grand Prix. De sportfederatie van Shanghai zou alle sportevenementen hebben geschrapt totdat het Coronavirus onder controle is.

Start GP China 2019
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes AMG

Dat meldt een Chinese autosportjournalist op Twitter. De sportfederatie van Shanghai heeft op verzoek van de overheid een verklaring naar buiten hebben gebracht waarin het organisaties oproept om alle evenementen te schrappen totdat de uitbraak van het Coronavirus onder controle is. De Chinese GP vindt 19 april plaats op een steenworp afstand van de miljoenenstad, maar de kans is dus aanzienlijk dat deze niet door zal gaan.

Het Coronavirus in inmiddels aangetroffen in alle uithoeken van China en eerder werd het WK indoor atletiek en de plaatselijke Formule E-race al afgelast. Er is momenteel nog geen officieel nieuws naar buiten gebracht over de Formule 1-Grand Prix van China, maar dat zal mogelijk niet lang meer duren.

Woensdagavond is er namelijk een meeting van de Formule 1-strategiegroep, waarin afgevaardigden van de FIA, de Formule 1-bazen en de Formule 1-teams zetelen. De Grand Prix van China is een van de onderwerpen op de agenda tijdens deze vergadering, waarna we snel mogelijk meer horen over het lot van de GP in China.

9 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Uitslag Tweede vrije training Formule 1 GP Spanje