Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1 Grand Prix Vietnam 2020

'Formule 1 Grand Prix van Vietnam afgelast wegens Coronavirus'

Er dreigt een gapend gat op de Formule 1-kalender te ontstaan nu ook de Grand Prix van Vietnam zeer waarschijnlijk wordt uitgesteld.

Vietnam circuit
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © GP Vietnam

De allereerste Formule 1-race in Vietnam, door de straten van Hanoi, gaat op 5 april zo goed als zeker niet door. Al dagenlang gingen de geruchten dat de Grand Prix op losse schroeven zou staan. Vandaag heeft de organisatie met F1-baas Chase Carey gesproken en de uitkomst van dit gesprek zou volgens Motorsportweek uitstel van de race zijn. Donderdag of vrijdag komt moet dit officieel bekend gemaakt worden.

Aanleiding voor het uitstellen, of mogelijk totaal afgelasten, van de race is het Coronavirus dat ook in Vietnam zorgt voor veel overlast. Met het afgelasten van de Vietnamese en Chinese Grands Prix ontstaat er een gapend gat op de Formule 1-kalender. De maand april wordt er niet geracet en de eerstvolgende race op de kalender is de GP van Nederland op 3 mei.

Onduidelijk is wanneer de Vietnamese Grand Prix nog een plaats op de overvolle F1-kalender kan veroveren. Ditzelfde geldt voor de Chinese GP die op 19 april op de kalender stond en nog altijd niet opnieuw ingepland is.

32 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Honda F1 Naam Honda keert eenmalig terug in de Formule 1